MacWorld Live med David Pogue

David Pogue er en av de mest kjente Mac-journalistene i verden. Han har egen spalte i New York Times og har vunnet Emmy Award som CBS News korrespondent. Vi bringer deg et sammendrag av Pogues "Feature presentation" på MacWorld Expo.
På dagens MacWorld Live "Feature Presentation" hadde Pogue invitert ulike gjester for et time langt "Letterman-lignende" talk-show.

Dagens første gjest var Andy Hertzfeld som var med i det originale Mac-teamet hos Apple og skrev deler av det originale Mac OS systemet (det het derimot ikke Mac OS den gang). Hertzfeld hadde den originale desk accesories ideen, og utviklet den første kalkulatoren på Mac. Hertzfeld driver for tiden nettstedet folklore.org og har nå publisert en helt ny bok, "Revolution of The Valley" basert på innholdet fra denne nettsiden. Denne boken inneholder bilder som aldri før er vist hentet blant annet fra Apple's Corporate Marketing Library. Under presentasjonen med Pogue kunne Hertzfeld bekrefte at Steve Jobs hadde (og sannsynligvis fortsatt har) en meget røffe lederstil og at han benytter seg av et utrolig stort kritisk vokabular.

Bill Whicking var gjest nummer to og driver ulike utdanningsprosjekt på Hawaii og i Alaska. Han kunne fortelle om oppkobling av trådløse linjer mellom stillehavsøyer, som på det meste strakk seg 300 miles! Ideen er å bringe trådløse forbindelser til områder uten en gang mobildekning, slik at studenter og de som jobber i felten kan holde videosamtaler og jobbe uavhengig av hvor de befinner seg. For mer om disse prosjektene kan du gå til www.labman.org.

Dagens siste gjest var William Levin som er hjernen bak macboy.com. Levin startet med animasjoner da hans IT-konsulent virksomhet gikk tregt, og i senere tid har hans nettsted blitt meget populært i mac-miljøet. Denne driver han fra sin lille leilighet i New York og gjør alt fra animering til lyd/musikk selv. En 1984 reklame-parodi som ble vist på presentasjonen vil snart legges ut på hans nettstedet.

Som gjest var også en National Geographic fotograf for å promotere boken America 24-7 som blant annet er anbefalt av Oprah Winfrey show. Denne boken inneholder bilder fra dagligdagse hendelser i USA og de som bestiller den via nettet har muligheten til å få cover-omslag med sitt eget bilde.

I tillegg inneholdt presentasjonen en del Bill Gates bashing, "alltid like morsomme skrøner" om Steve Jobs klesstil og Pogues velkjente sang-pariodier.

For mer om David Pogue og hans bøker gå til www.davidpogue.com.

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai