Reflection gir deg AirPlay fra iOS til OS X

ReflectionForrige uke viste vi dere programvaren AirParrot som gir deg AirPlay fra Mac til Apple TV.

Nå har samme selskap laget Reflection ($14.99) som gjør det omvendte - viser iPhone eller iPad-skjermen på Macen din.

Reflection gir deg muligheten til å bruke AirPlay på din iPad, iPhone eller iPod touch og streame innholdet fra skjermen over til Macen din igjen. Programmet installeres på Macen og får iOS-enheten til å tro at Macen er en AppleTV som den kan spille av video eller klone skjermen til.

På Macen dukker iOS-enhetens skjerm opp i et vindu som ser ut som en iPad, iPhone eller iPod touch. Man har også valget å kjøre dette i fullskjerm gjennom en innstilling på Macen.

Reflection koster $14.99, men du kan laste ned en prøveversjon for å vurdere om dette er noe for deg på Reflectionapp.com.

Via 9to5Mac

emphezis

Da mangler bare det viktigste.... å kunne stream'e video fra iTunes (Home Sharing) på Mac til iOS...

Eller finnes det programmer som gjør det allerede?

Tkima1s bilde

Tkima1

@emphezis, blant annet AirVideo gjør dette! :) Koster vel 7 eller 14 kr så det er også billigere. Da kan du sette opp en "server" på maskinen din slik at så lenge maskinen din er på og aktiv så kan du se video fra den selv om du er på andre siden av jorden.

keyboardcats bilde

keyboardcat

@emphezis Dette er inkludert i iOS 5 - går du inn på Innstillinger > Video og logger inn med samme Home Sharing som på Macen, dukker det delte iTunes-biblioteket opp i Video-appen.

Hvis du ønsker tilgang til videoer i andre formater enn iTunes-formatet, anbefaler jeg AirVideo eller PLEX

emphezis

Fantatisk! Hvorfor visste jeg ikke om Home Sharing på iPad/iPhone?!

Har jo huset fullt av Apple TV'er og Home Sharing satt opp fra server, så da var det hundrevis av filmer rett på iPad'n.

Takk for at dere opplyste meg! ;)

xanyou

Streamer alle filmer og tv serier til ipad via airvideo.

Dette fungerer med alle filtyper (x264, avi osv.) for video og og heilt topp på apple tv.

Airvideo kan du og streame til ipad/ipod/iphone kor som helst i verda så lenge du har internett!

Heilt topp om du er på reis og ligg på eit kjedelig hotellrom:)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Reflection er veldig bra for oss utviklere som skal demonstrere. Ser også at det kan være bra til opplæring av bruk av iPad. .. ellers, er vel ikke dette noe vanlige brukere vil bruke så ofte ... AirVideo og AirPlay vil nok være godt nok, da.

mats506

Hei!
Jeg kunne sikkert laget en ny tråd, men fölte at vi allerede var inne på temaet så jeg pröver meg her :)

Har prövd å lese meg opp på dette temaet en stund, men har ikke fått helt oversikt, så jeg håper dere kan dele noen erfaringer.

Jeg bruker mac, ipad og iphone hyppig. I tillegg har min far en mac, og det tar vel ikke lang tid för resten av familien fölger etter. Vi har også tenkt å gå til innkjöp av en apple tv.

Jeg har lenge tenkt å rippe våre dvd'er og fatterns gamle album over til mac'en.

Jeg önsker å lage et felles bibliotek av musikk og spesielt film som vi kan ha tilgang til alle sammen. Og om en legger til en film eller kjöper i iTunes at den kommer opp i dette felles biblioteket. Supert om dette biblioteket er tilgjengelig både hjemme men også på reise.

Jeg har lest noe om felles server eller noe, men har ikke forstått hva det betyr.

Hvordan går man fram? Hva trenger man av programmer og lignende?
(Er ikke interresert i å jailbrake noe!)

hansingehagens bilde

hansingehagen

Først og fremst trenger du ett program som kan rippe video ut fra DVD plater. "RipIt" er ett. Det vil da legge filmen i m4v eller mp4 .. som skal støttes iTunes. Musikk Cder roppes direkte i iTunes.

Når det gjelder en felles streaming tjeneste for alle ... så bør du gå ut av iTunes og bruke uPNP tjenester som "Playback" (Her vil du kunne koble deg til via f.eks. XBMC) ... for å få video og musikk til iPad/iPhone så ville jeg ha bruke AirVideo Server og AirVideo iOS appen. Funker utmerket for musikk og video .. den converterer mens du streamer og er derfor fleksibel ift hvilken båndbredde du er på ... (mobil 3G eller WiFi) ..

Men, for å få tilgang utenfor ditt lokale nettverk .. trenger du en fast ip-adresse (for Altibox vil du måtte be de "bridge" modemet slik at du kan sette parameterne selv via f.eks. Airport Extreme som kan gi tilgang til en spesifik port .. som du da åpner for tilgang.

Vel, det er en del ting her .. men, jeg har det slik og det fungerer veldig bra! Litt å sette seg inn i. Lykke til!

KBiPhones bilde

KBiPhone

@mats506: Jeg har gjort som du tenker, rippet alle dvd. Brukt programmet handbrake til dette, fungerer utmerket. I tillegg til handbrake må du ha VLC, (ikke nyeste versjon, 2.0). Deretter bruker jeg MetaX for å tagge alle filmer/tv-serier riktig med navn, år, cover, sesong/episode, skuespillere, produsent, handling osv. Jeg ripper alt i ATV2 format, large file size. Teksting brent inn i filmen. Går litt tid på å gjøre det skikkelig, men man får ett ryddig og fint bibliotek!

mats506

Takk, skal prøve dette! :)

KBiPhones bilde

KBiPhone

Viktig å bruke File-Open Source (Title Spesific) i Handbrake når du skal rippe. Dette finner du ved å starte dvd i dvd spilleren på mac'en, og deretter sjekke hvilken tittel som spilles av når filmen har startet. Dette gir to klare fordeler: Ikke minst at filmen blir rippet riktig, deretter at det er mye raskere å scanne gjennom platen. :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai