Apples hardware-sjef trekker seg

Bob Mansfield går avApples «Senior Vice President of Hardware Engineering» Bob Mansfield har ifølge en pressemelding fra Apple trukket seg fra Apple. Årsaken skal ifølge pressemeldingen være at Mansfield ønsker å pensjonere seg. Mansfield har siden 2005 hatt ansvaret for utviklingen av maskinvaren Macen og siden 2010 for iPod, iPhone og iPad. Mansfield har vært ansatt i Apple siden 1999.

Mansfield har siden 1999 vært en av Steve Jobs betrodde guruer i den innerste kretsen i Apple. Mansfield fikk i 2005 ansvaret for utviklingen av all maskinvaren til Apples Macer og har dermed vært delaktig i å få produkter som unibody MacBook Pro og MacBook Air ut på markedet.

Fra 2010 tok han også over ansvaret for iPhone, iPod og iPad etter at Mark Papermaster forlot sin stilling hos Apple etter kun kort tid. Det er nå Dan Riccio som skal ta over for Mansfield og Dan er ingen uerfaren Apple-mann. Dan har vært i Apple siden 1998 og har vært «Vice President of Product Design» frem til nå. Riccio skal gradvis overta Mansfield sin stilling over de neste måneder og det er ventet at Mansfield ikke forlater skuta før en ny iPhone blir lansert denne høsten.

Mansfield har over de siste årene solgte aksjer for mer enn 400 millioner kroner og kan med andre ord gå en ganske grei tid i møte som pensjonist.

effortlesss bilde

effortless

Herlig type. Han har alltid føltes som den mest genuint engasjerte i Apples promoteringsfilmer.

quadra800s bilde

quadra800

Revolusjonen spiser sine barn.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai