Vil du virkelig være som Steve Jobs?

Vil du være som Steve Jobs?

Wired har i sin augustutgave en interessant forside som stiller oss spørsmålet om vi virkelig vil være som Steve Jobs? Det nærmer seg et år siden Jobs forlot oss og mange historier om hans spesielle personlighet har kommet fram i lyset - spesielt i Walt Isaccsons biografi.

Wired har sett på mange av historiene og laget en forside med Jobs avbildet med en glorie og horn trukket rundt hodet hans. Wired uttrykker Jobs selvmotsigende natur med å peke på at han var en budist og en tyrann, et geni og en idiot og hvordan hans livshistorie har blitt en inspirasjon for noen og en advarsel for andre.

Steve Jobs offisielle biografi skrevet av Walt Isaacson har vært blant de mest populære bøkene på Amazon siden Jobs døde i fjor. Mange har lest boken om Jobs og dermed også fått et annet syn på hvordan Jobs egentlig var.

Han var et geni, han reddet Apple og han revolusjonerte de fleste bransjene han jobbet i, men samtidig var han også ganske så sær og oppførte seg til tider som en tyrann. Steve Jobs var utvilsomt et veldig komplisert menneske.

Wired har i augustutgaven, med utgangspunkt i Walt Isaacsons biografi, sett på Jobs som person og stiller spørsmålet om vi virkelig vil være som Jobs?

Hele artikkelen er i augustutgaven av Wired som du enten finner i Narvesen, Apples Aviskiosk på iOS eller på Wired.com

Wired

Alfred.Woodden

Jeg fikk også et helt annet syn på Steve Jobs etter å ha lest boken. Jeg har selvfølgelig fremdeles veldig stor respekt for ham, men jeg husker at til tider måtte jeg rett og slett legge boken fra meg, fordi jeg fikk nok av hans sære, og veldig barnslige oppførsel. Som for eksempel da han strigråt i møtene og furtet når han ikke fikk viljen sin, strigråt igjen foran de andre direktørene etc. Ikke akkurat slik jeg hadde forestilt meg ham.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

helt enig, fikk et ganske annerledes bilde av ham da jeg leste boken. Et geni og en skikkelig drittsekk på en og samme gang. Egentlig forstår jeg ikke at noen kunne like ham særlig, annet enn at de likte produktene hans og hans respekt for godt håndtverk.

Utifra hvordan han beskrives i boka virker suksessen en blanding av god smak og en god mengde tilfeldigheter. Han vimset og skiftet mening hele tiden - og sippet seg til å få det som han ville.

Synes også synd på familien hans som måtte leve med en slik ustabil fjott.

Ville aldri ønsket å være ham. Men all respekt for det han har fått til.

ggt667s bilde

ggt667

Jeg syns boka( den med svarthvitt bilde av ham foran ) var bra inntil det kom til sykdom, da ble boka fragmentert og vanskelig å følge.

Rolf Marvin Bøe...

Jeg har skrevet litt om det her:

Boka om Jobs

anserigs

Man kan sei mykje om Jobs, han var utvilsomt en person eg ville kjent og mest sannsynligt blitt god venn med. Skal ikkje sei eg er veldigt lik han, men mykje av det eg gjer er nokså likt. Nordmenn er litt rare sånn, er en annerledes og velger å være det så er en sær og mange ønsker ikkje å være venn med deg. Har opplevd det mykje i oppveksten og merker det ennå.

Jobs måtte være et råskinn for å få Apple på fote igjen, han måtte vimse for å få sine folk til å gjere det beste og faktisk lage de beste produktene i verden. At han på 80 tallet gråt var kanskje en følge av at han tok stoff?

Sånn eg kjenner Jobs ifrå boken, Apple konferanser og andre bøker så måtte han være tøff. Han var godt likt for han lot folk ha egen vilje til å bestemme, samtidigt som han sa hva han meinte og det trur eg faktisk er viktig.

For Jobs så kom Produktet først og pengene etterpå. Den type tanke kan en sjå langt etter i de fleste bransjer og av alle dei toppsjefen eg kjenner til i Norge og utland er det Pengene først.

Arild Holtet

Ett ord dekker nok Steve Jobs. Spesiell. For det var han, på godt og ondt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai