Mountain Lion lastet ned 3 millioner ganger

3 millioner Mountain Lion solgtApple har akkurat annonsert at Mountain Lion har blitt lastet ned hele 3 millioner ganger på fire dager. Mountain Lion har dermed blitt den mest suksessfulle lanseringen av en OS X-versjon noensinne.

Den lave prisen på kun NOK 140,- og den enkle tilgjengeligheten gjennom Mac App Store er sannsynligvis årsaken til at Apple greier å oppdatere flere brukere enn noen sinne.

Baleksander

Kult, hvis jeg har regnet rett har Apple tjent 420,000,000 i brutto på programvare som de distribuerer selv, og som ikke engang er noe man kan ta på, men bare ligger på en server et sted!
Det er jo rimelig heftig på fire dager, selv om dette sikkert bare er lommerusk for Apple.

LordShafts bilde

LordShaft

Heftige saker. Har selv nettopp lastet ned og oppdatert. Jeg må si meg veldig fornøyd med de nye funksjonene.

Opplever at Safari er mye raskere. Reagerte litt på at Mail "lagget" litt første gang jeg åpnet det, men nå er det helt vekke.
Strålende fornøyd så langt.

Counting all the assholes in the room. Well I´m definitely not alone

somus

Mountain Lion virker bra, men.....iMessage?

Leste at:

"Meldingene vises på Mac-en og andre enheter du bruker, slik at du kan starte en samtale på Mac-en og fortsette å chatte på iPhone eller iPad, uansett hvor du er"

Noen som fortelle meg hva som må gjøres for å få dette til å funke?

riise.peter@gma...

Du må velge anrops-id som det samme som din Apple-id, altså ikke telefonnummeret ditt. Da skal meldingstrådene dukke opp sømløst på alle enhetene dine. Dette betinger at den som har sendt deg en melding har brukt Apple-iden istedenfor nummeret ditt dersom det er trådens første melding. Når det kommer en mer lettvint løsning på dette vet jeg ikke. Noen som vet?

Mac11es bilde

Mac11e

Angående Messages, lanseringen av iOS 6 i høst skal visstnok tillate integrasjon mellom de to, mener jeg å ha lest.

MSgs bilde

MSg

iOS6 vil løse opp mange av knutene knyttet til iMessage.

Ttigers bilde

Ttiger

jups, gleder meg allerde ;)

LordShafts bilde

LordShaft

Hvilke knuter da? Jeg har ingen problemer med imassage? Funker strålende mellom mac og iphone her? begge enhetene oppdaterer seg akkurat slik de skal?

bauer

det går jo ikke an å velge slett og installer om man kjøper fra app store?

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

det går ikke an å velge slett og installer i det hele tatt. du må manuelt inn i diskverktøy og slette disken først, for så å sette i gang en vanlig installasjon.

lazor

lordshaft, da er du en av de få. Jeg har utforsket dette med imessage i sammarbeid med en kompis som også har iphone/ipad/mac. Å det er ikke bare-bare å få dette til å gå smertefritt.

Vi oppdaget etter mye om og men at når man sender melding til telefon nr så blir det imessage. Det er ikke mulig og gjøre det samme på ipad/mac. Det vi måtte gjøre er som nevt over, sette anrops id på iphone til itunes konto(mail) også sette dette på ipad, selv om vi oppdaget noe merkelig under forsøket at min ipad ikke inneholdt mulighet for og sette anrops ID men det hadde hans, og begge har ipad2 WIFI uten 3g. min har 64gb hans har 16gb. Men tilbake til saken. Vi oppdaget også at det ikke er mulig å starte en "tråd/samtale" fordi det simpelten ikke er mulig å sende melding fra mac/ipad til telefonnummer,(selv om jeg mener jeg har sendt melding til telefonrummer for en stund tilbake fra min IPAD) det må gå til mail/itunes konto. MEN starter mann en samtale på iphone, kan man fortsjette på mac/ipad så lenge den andre persjonen også har satt anrops ID til mail/itunes konto å svarer til din mail/itunes konto.

Bare for og få det på det rene med en gang, når jeg mener at de svarer på mail/itunes konto så kommer det som melding, eneste forskjellen er at du må lagre/oppdatere ny kontakt første gangen du motar en slik melding. Slik jeg gjore det/gjør det så sletter jeg den gamle melindings tråden til den aktuelle persjonen slik at jeg ikke har 2 "Ola Normann" tråder på inboxen.

Det som irriterte meg mest er at det ikke er mulig å sende imessage fra Meldinger på mac`n, uansett om jeg VEIT at den persjonen har iphone så nekter Meldinger å sende imessage til telefonnummer, samme feilmelding vær gang "+47 *** ** *** er ikke registrert for iMessage."

Ja, jeg oppfatter dette som meget vanskelig enda, og jeg er ikke fornøyd med løsning slik den er pr. dags dato. Om dette løser seg i IOS6 håper jeg virkelig.

lepew

LIker Mountain Lion godt. Men dere kan prøve og installere for eksempel Airparrot og se hvordan det går. Det hjelper ikke engang og koble ut Gatekeeper. Jeg må jo si at det bør vel fremdeles være meg som bestemmer hva jeg vil installere?

LordShafts bilde

LordShaft

lazor....
Kan godt hende jeg er en av de få heldige. Men jeg har selv prøvd litt fram og tilbake. Det skal også sies at han jeg prøvde med og meg selv har ikke iPad. Bare mac og iPhone...

I iMassage hos oss går det helt fint å sende melding til både telefonnummer og mailadressen.... sender jeg til telefon-nummeret tikker det først på telefonen også et par sek etter på mac´en. sender jeg til mailadressen kommer den først på mac´en også et par sek etter på mobilen.

Jeg prøvde med 6 forskjellige personer jeg vet som har iphone. Å dette gikk helt smertefritt fra min mac. jeg har ikke satt min anrop´s id til mail.
Hmmm.... må se om jeg klarer å finne ut noe mere.

W3p

For meg fungerer også iMessage veldig bra. Men som nevnt ovenfor, er det viktig å huske på at man må benytte emailen knyttet opp mot Apple id.

Altså, på iPhone må du sette emailen som utgående alias, ikke nr. Ditt! Sånn at når du sender en iMessage til en venn, og vennen velger "reply", svarer han automatisk til din email og ikke til ditt Tlf nr. Alle imessages vil nå derfor benytte emailen (Apple id), og kun dersom du sender vanlig sms vil nr. Ditt vises.

lazor

@lordshaft

Mener du at du får til å sende imessage fra MELDINGER appen på din mac`n til telefonnummer? Det har jeg ikke mulighet til å gjøre.. Merkelig!

LordShafts bilde

LordShaft

Ja, det er akkurat hva jeg mener! Men når sant skal sies så har jeg ikke prøvd å sende meldinger til folk uten iphone. Dette skal jeg teste nå!

Jeg sender fra meldingsappen på mac´en min. til telefonnummer 98765432 (eks) og mottaker får melding og kan svare tilbake.

lazor

Jaha? Det der synes jeg er meget merkelig. Da blir det en telefon til apple support idag, da er det tydeligvis noe problem med min mac/app. Har prøvd 10stk jeg nå, alle jeg er 100% sikker på har iphone, samme feilmelding kommer opp. Hmmm

kimern68

Det høres veldig merkelig ut at LordShaft får til dette, funksjonen skal etter hva jeg skjønte fra WWDC i juni bli tilgjengelig i Mountain Lion, men ikke før senere i høst når iOS 6 blir lansert, da skal visst også muligheten til å sende sms til andre enheter enn iOS telefoner komme. Men per nå, så skal det ikke være mulig å sende sms til verken iOS enheter eller andre enheter med mindre noen har en eller annen beta utgave som ikke er standard med Mountain Lion. Mye mulig jeg har misforstått hele presentasjonen når det kommer til akkurat dette, men det er i allefall sånn jeg har fortsått hvordan funksjonaliteten skal være.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

LordShaft sender nok meldinger til folk som har registrert telefonnummeret sitt i iMessage på telefonen.

Jeg tror ikke det vil fungere å sende meldinger til et telefonnummer som ikke er registrert hos Apple.

Aphelion

Merkelig at de har brukt så lang tid på å få inn sms-støtte i OSet igjen. Da jeg hadde 10.3 og en gammel SE-mobil kunne man koble opp med bluetooth og skrive meldinger fra Adressebok, lurer på hvorfor de fjernet denne funksjonaliteten!

LordShafts bilde

LordShaft

Nå vet jeg ikke hva som er registrert hva. Godt mulig telefon-nummeret er registrert hos apple.

Sender jeg melding til telefon-nummeret kommer meldingen opp på telefon først og mac´en litt etterpå. varier litt hvor lang tid det tar merker jeg. Akkurat som det lagger litt.

da kommer det opp melding fra mitt nummer. selv om jeg bruker mac eller iphone.
Sender jeg imassage til mailadressen kommer den med en gang på mac´en og blir vist på telefonen som melding fra min mailadresse som er apple id´en min.

Jeg har ikke gjort noe annet en å installere mountain lion og her fungerer det helt strålende.
Hva som kommer til høsten eller ikke har jeg ikke greie på. Men en ting vet jeg. iMassage fungerer strålende for meg.

MacArve

1: Er denne helt stabil nå, så man risikerer ikke noe trøbbel etter instaleringen, eller lønner det seg å vente til første oppdatering kommer?

2: Må man ha Lion instalert for at denne 140,- kroners oppgraderingen skal fungere, elelr kan man oppdater fra 10.6.8 som jeg fortsatt har?

LordShafts bilde

LordShaft

Jeg oppgraderte rett fra siste versjon av Lion. Dette fungerte helt smertefritt :-) Hvordan det fungerer fra tidligere versjoner kan jeg dessverre ikke svare deg på :-/

Men liker å tro at dette skal gå smertefritt :-)

kimern68

@MacArve:

Mountain Lion skal kunne oppgraderes rett fra 10.6.8 i følge Apple selv:

General Requirements

OS X v10.6.8 or later
2GB of memory
8GB of available space
Some features require an Apple ID; terms apply.
Some features require a compatible Internet service provider; fees may apply.

http://www.apple.com/osx/specs/

MacArve

1: Er denne helt stabil nå, så man risikerer ikke noe trøbbel etter instaleringen, eller lønner det seg å vente til første oppdatering kommer?

Instaleringen gikk fint. Men jeg mistet et par program siden PowerPC programmer ikke lenger støttes. Jeg bruker gode gamle Adobe GoLive, og er avhengig av den for å oppdatere endel siter jeg har på web. Dreamweaver har jeg også, men et himla styr å konvertere, pluss at jeg ikke kan DW.

Noe emuleringer ol. som gjør at PowerPC likevel kan brukes?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai