Finn glemte minner med Lost Photos

Lost PhotosDe fleste har sannsynligvis venner og familie som fra tid til annen sender deg en e-post med bilder de har tatt på en fest, i en bursdag eller minner de generelt vil dele med deg. Slike e-poster er hyggelige å få, men dessverre glemmer man ofte å lagre bildene slik at man finner dem igjen. Resultatet er at e-postboksen kanskje er full av gamle minner?

Med Lost Photos (NOK 21,-) kan du finne fram disse minnene på en enkel måte.

Lost Photos finner, som navnet antyder, tapte bilder. Programmet gir deg nemlig et grensesnitt for å finne fram til bilder som er sendt til din e-postadresse.

Ved å oppgi brukernavn og passord til din e-postkonto (Gmail/Google Apps, Yahoo! og MobileMe/.Mac støttes) så titter Lost Photos gjennom e-postarkivene dine og leter etter bilder som har blitt sendt til deg.

Lost Photos

Bildene som programmet finner, kan du enkelt importere inn i iPhoto slik at du ikke glemmer disse igjen. Bildene med et tastetrykk vises i Finder slik at du enkelt kan importere dem i iPhoto, Aperture eller et anne bildekatalogiseringsprogram.

Lost Photos

Lost Photos kan også dele bildene på Facebook og Twitter, men den funksjonen har et handikap ettersom utvikleren av programmet ikke lar deg fjerne en promotekst når du publiserer til Facebook. Relativt dårlig ettersom du faktisk må betale for dette programmet.

Ser man bort i fra dette, er Lost Photos et ganske nyttig verktøy for de av oss som har GB på GB med e-post som inneholder mange gamle fotominner vi helt har glemt.

Lost Photos koster NOK 21,- i Mac App Store

Tags:
Lars A. Gundersens bilde

Lars A. Gundersen

For oss som bruker Apple Mail finnes alle disse i ~/Library/Mail Downloads og man kan jo lett bla rund i dem i thumbnail eller coverflow view, eller med quicklook.

danibo77s bilde

danibo77

Tenkte akkurat det samme, Lars...

Asus

De ligger vel kun i Mail Downloads hvis man faktisk har lastet filene ned, og ikke bare f.eks. sett på bildet direkte i Mail eller Quick Look i mail.
Eller hvis man sletter Mail Downloads mappen jevnlig, så ligger det hvertfall ikke noe der.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai