Ny DualCore Xeon prosessor fra Intel

Intel er på krigsstien for tiden og presenterte i denne uken deres nye Xeon-prosessor som vil bli lansert i løpet av 2006. Den nye prosessoren er selvfølgelig en DualCore, slik som Core Duo som sitter i den nye iMacene og MacBook Pro. Det er en videre utvikling av dagens Xeon-prosessor som i dag brukes hovedsaklig i servere og kraftige arbeidsstasjoner. Det virker svært sannsynlig at vi vil kunne få se denne prosessoren i fremtidige Xserve-modeller, og evt. i en oppdatering av Power Macen.

Den nye Xeon-prosessoren vil ha en hastighet på 3.4GHz, to kjerner og ha 16MB cache. Hver av kjernene på prosessoren vil kunne hente data fra hele cachen, noe som er nytt for Intel. Dette skal i følge Intel kunne øke ytelsen med hele 10 prosent. Den nye Xeon-prosessoren vil være den første prosessoren til å inkludere Pellston, en ny teknologi fra Intel som tillater prosessoren å kjøre flere operativtsystemer.

Xeon-prosessorene har tradisjonelt vært brukt i servere og kraftige arbeidsstasjoner. Vi må derfor kunne forvente å se disse prosessorene i fremtidige utgaver av Xserven og kanskje også de kraftigste Power Mac-modellene.

Kilde: News.com

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai