Apple informerer om Mac miniens grafikkkort

Apple har fått mye kritikk etter de lanserte sin Intel-utgave av Mac mini med integrert grafikkkort. Mange Apple-brukere reagerte med forundring over Apples valg av dette kortet. Tester som er gjort av grafikkkortet gir det både slakt og ros. Nå har endelig Apple selv kommet med en uttalelse i forbindelse med dette.

I følge Apple bruker det Intel-baserte grafikkkortet opp mot maksimalt 80 MB av det interne minnet. Dette vil si at du kan miste endel av ditt intern minne som gjør at Tiger vil kjøre saktere.

Apple anbefaler i den forbindelse at minien får oppgradert ramen parvis, ellers påstår de at grafikkkortet kjører langsommere. Og dette skal være grunnen til at Apple leverer Mac mini med 2 x 256 ram og ikke 1 x 512 mb ram.

Artikkelen fra Apple kan leses her.

Tags:

Otsego

Bruken er MINIMALT 80 mb, ikke maksimalt. Dette utgjør en stor forskjell.

"Memory available to Mac OS X may vary depending on graphics needs. Minimum graphics memory usage is 80MB, resulting in 432MB of system memory available."

Hilsen Christian
http://imelika.com

Lade

"I love the sound of deadlines.. as they fly by..."

kaspartu

Hmm.. Litt vagt vil jeg kalle uttalelsen til Apple. Dette er det Apple sier:

"This processor shares the main system memory, allocating a base amount of 80 MB for video and boot processes."
"
Mac OS X may make additional main memory available to the graphics processor for texture use beyond the base 80 MB amount mentioned above, depending on the application being used."

Ergo systemet sitter igjen med 432 mb, mens boot og grafikk prosessorene deler de 80 mb som er avsatt. OS X kan derimot frigjøre mer til grafikk om nødvendig, avhengig av hvilke programmer som kjøres. Jeg tolket uttalelsen på samme måte som danske mediamac først, og de skrev maksimalt. Men jeg er søren ikke sikker på hva Apple egentlig mener! Det lyser litt at Apple prøver å tjene ekstra penger ved å få folk til å skifte begge de to 256mb brikkene som står i med 2 stk 512mb for å tjene ekstra.. Men det er bare synsing fra min side.

tactus

"Det lyser litt at Apple prøver å tjene ekstra penger ved å få folk til å skifte begge de to 256mb brikkene som står i med 2 stk 512mb for å tjene ekstra.. Men det er bare synsing fra min side."

Uten dedikert VRAM er det klart du trenger raskest mulig system minne, og dual channel fungerer bare med parvis like minnebrikker.

Knopas

""Det lyser litt at Apple prøver å tjene ekstra penger ved å få folk til å skifte begge de to 256mb brikkene som står i med 2 stk 512mb for å tjene ekstra.. Men det er bare synsing fra min side."

Uten dedikert VRAM er det klart du trenger raskest mulig system minne, og dual channel fungerer bare med parvis like minnebrikker."

Med andre ord (hypotetisk) så er det ikkje vits i å kjøpe ei 512 brikke for å auke på arbeidskapasiteten til grafikkortet? Det må vere to identiske sterke RAM-brikker?

Quagmire

Apple gjorde det jo klart ved første lansering at Mac Minien skulle være en billig løsning for å konvertere over vanlige skrivebords brukere til Mac. Den var/er aldri ment som noen "heavy duty" grafisk design maskin eller som noen stor spillmaskin. Med dette i bakhodet skulle 80 Mb videominne være mer enn nok for å løse de oppgavene den er bygd for.

De testene jeg har sett viser at de nye Mac Miniene yter bedre enn de gamle. Jeg har hatt mer forståelse for sytingen hvis dette hadde vært omvendt.

Gigidi gigidi

Zyklon

I tester med spill yter den nye Minien dårligere enn den gamle dessverre, f.eks. i unreal tournament. Men den yter visst bedre på andre områder ja.

mfn

man kan skryte av Apple av mange grunner, men når det kommer til valg av integrerte grafikkløsninger i mac mini og imac så er jeg ikke så imponert... den nye mac minien burde hatt et bedre grafikk kort med detikert minne, kanskje i ytelsesklassen Radeon x1600 som i dagens imac, og imacen burde hatt x1800. Men dette er min mening

*************************************************
iMac G5 20¨ iSight / 2,1GHZ / 1024MB / 250GB

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai