Google + .Mac = Sant?

.Mac er en svært populær tjeneste for mange Mac-brukere, men oppdateringsfrekvensen på .Mac har vært svært skuffende i mange brukeres øyne. I et siste hett rykte før WWDC-keynoten braker løs, hevdes det at Apple og Google vil samarbeide enda mer enn tidligere. Samarbeidet skal nå dreie seg om en integrasjon mellom .Mac og flere av Googles svært populære tjenester - også kjent som Google Apps.

.Mac + Google

Under forrige ukes intervju med Steve Jobs, fortalte Steve at Apple i lengre tid har arbeidet med en større oppdatering av .Mac-tjensten. Man tror nå at Apple og Google vil samarbeide om å tilby Googles gode produkter til Apples brukere. Google har nemlig i lengre tid tilbydt svært gode tjenester som Gmail, Office-erstatteren "Docs" og bildedeling. Apple har selv tatt 99$ for lignende tjenester tett integrert mot Apples iLife-programmer.

Google har lagt ned store ressurser i Docs & Spreadsheet tjenesten sin som de posisjonerer som en full Office-konkurrent gratis tilgjengelig på Web. Apple og Google har i følge noen kilder jobbet på å gjøre iWork kompatibelt med Docs & Spreadshirt tjenesten og dette kan være grunnen til at iWork og iLife har blitt utsatt.

Spenning fram mot mandagens WWDC-keynote har økt drastisk. Vil Apple og Google samarbeide enda tettere?

Kilde: Computerworld

ch_knapp

Håper ikke en slik integrasjon vil innebære at Googles personvernpolitikk (med bla. at de overtar eierskap av innholdet når du sletter det; og relevante reklamer) blir innført også gjennomgående i .Mac. Det er en betaltjeneste, det håper jeg det fortsetter som uansett hva som skjer; reklamefritt.

Satser på at det bare gjelder støtte for tjenestene, og ikke er snakk om automatisk synkronisering av iCal/.Mac og Gogle Calender- f.eks.

Edit: Du har ikke oppgitt kilde; hvor leste du dette?

-Christian

Polymorphs bilde

Polymorph

Arrr... Don't like. Jeg synes heller at ting som f.eks. .Mac Groups var tilgjengelig for de fleste, men opprettbart kun for .Mac-medlemmer.

paal

Artig sak du har skrevet her, bra at det skjer noe med .mac. Men "Docs & Spreadshirt"? Jeg tror du tenker på spreadsheet... Det førstnevnte er sikkert en type storskjorte fra Dressman, muligens... :-)

St Anders

Selv liker jeg ikke at sammarbeidet blir for tett.

Men vis sammarbeidet blir holdt reklamefritt, og ikke automatisk gi oss google ting, sammen med at google ikke får informasjon om meg, så er det greit:) men da tjener jo ikke google noe... hmm

.mac, bør forbli en betalingstjeneste. apple bør drive dette selv, og gi oss noen oppgraderinger når det trengs, men jeg ønsker ikke at google skal overta .mac mail og de andre .mac tjenestene... da sier jeg opp.

morphine

For å ta kommentarene videre off topic: Spreadshirt er et tysk firma som lar brukerne opprette egne klesnettbutikker. Ganske festlige greier egentlig - men som tidligere nevnt ikke fra Google. Flisespikkeri? Jepp!

ch_knapp

Så på apple.com/jobs at de søkte 6-7 nye folk til .Mac Mail.
Kan nok vente noe i forbindelse med det fremover.

-Christian

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai