Ingen Apple-ansatte på bilder?

Fagbladet Journalisten skriver at Apple har lagt ned forbud mot å ta bilder av sine ansatte. Det oppsiktsvekkende forbudet skal hindre pressen i å ta bilder av alle ansatte i Apple, enten de er intervjuet eller står på en scene der pressen er tilstede. Unntaket er selvsagt Steve Jobs.

Fagbladet Journalisten fikk såvidt en særdeles brysk informasjonssjef for Apple i Norden, Fredrik Hallstan, i tale, og Hallsten opplyser at han ikke har noen kommentar til det heller sjeldne fotoforbudet.

Han er imidlertid sitert i Dagens IT, der han forteller at bilder av ansatte kan ta oppmerksomheten bort fra produktene til Apple. Fotoforbudet skal være regissert av Apple i USA.

Hvorvidt Apple-ansatte kan motsette seg fotografering på offentlig sted eller åpent arrangement, er en annen sak, i alle fall her i Norge.

Kilde: Journalisten

Wackhys bilde

Wackhy

Hvis Apple frykter at ansatte kan ta fokuset bort fra produktene er det vel kanskje på tide å ta en virkelighetssjekk.
Det ligger drøssevis av bilder fra de ansatte på forskjellige Apple Stores rundt om fra da iPhone ble lansert, men tviler meget sterkt på at Apple har mistet nor oppmerksomhet rundt iPhone av dette...
Hvis dette er sant, er det latterlig av Apple mener jeg

Cybbe

Apple er på mange måter et sært selskap, og lever altfor ofte opp til hvordan man oppfatter at et stort og mektig internasjonalt selskap oppfører seg. Her er de nok lite bedre enn andre aktører.

bleu

Betyr det at det ikke blir mulig å ta bilder av Wozniak heller da, han er jo i media titt og ofte og han er jo ansatt ennå.

Ellers så syntes jeg dette forbudet virker veldig rart. Om det gjaldt bare i USA så er det greit men hele verden var drøyt.

apple er definitivt et sært selskap.

Dan Aksel

Det er produktene og ikke menneskene bak som skal i fokus. Om en avis bruker et bilde av en iPhone fremfor informasjonssjefen i Apple, så har de fått gratis annonseplass for produktet.

modin

Denne linjen fra Apple holder vel neppe i Norge og de fleste andre land med en Europeisk pressetradisjon, noe lignende ble jo forsøkte av diverse amerikanske artister på Europa turne, og det har vel vist seg at den Europeiske kulturen har et såpass sterkt vern om ytringsfriheten at, det ikke vil være mulig å gjennomføre et slikt forbud i Europa.

Et amerikansk selskap selv ikke Apple skal kunne ha mulighet til å diktere den frie pressen vi har her i Europa. Hva angår Wooz, så vil det vel være en litt annen setting enn som Apple ansatt når han reiser rundt og holder foredrag i akademiske foraer. Da kan vel apple vanskelig nekte bruk av bilder av ham. Eller skal det være slik at meningsytringer Wooz kommer med i tidskrifter og lignende skal ilustreres med bilde av en iPod i stede for ham selv.

segrov

Det finnes en lang rekke bedrifter som praktiserer denne policyen.

Det er jo ikke slik at ansatte får sparken om de havnre i et bilde, eller at noen saksøker deg om du tar et bilde av en ansatt, men de ansatte skal henlede fokus på produktene de lager og selger.

Dette en sunn og fornuftig policy som de fleste produkt-orientere selskap med en pr-avdeling har gjennomført.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

audunr

Å vere eller ikkje vere, det er spørsmålet.

Steve Jobs har svaret: iAm.

MVH Audun

quadra800s bilde

quadra800

Amerikanerne kan pelle seg langt ut av Norge med de sære drittgreiene sine!

smacmac

Sist gang jeg sjekket var ikke Wozniak ansatt i Apple.

Mr Mac

Dette er uinteresant da pressen i Norge kan gjemme seg bak ytringsfrihet og alt det der. Pressen har ikke akkurat for vane å gjøre som de blir anmodet om. Jeg tviler på at det finnes noen, i alle fall norske, journalister som kommer til å følge dette forbudet.

segrov

Du har ikke lov til å ta bilde av noen i norge uten å ha spurt de først, og den regelen går foran ytringsfriheten.

Unntaket er når du opptrer i en offentlig rolle, eller er en "offentlig person", eller som en del av en folkemasse.

froskenfredrik

Dette er smart av Apple. Dersom Apple kommer med en kommentar, eller det er en sak om en Apple-ansatt blir avisene nødt til å bruke en Apple-logo eller et Apple-produkt som illustrasjon. Gratis produkteksponering.

limbo

"...Fredrik Hallstan, i tale, og Hallsten opplyser..."

Er det Hallstan eller Hallsten?

Ogga

Hvor mange Apple-ansatte finnes i Norge da? Kan vel ikke være mer enn ti stykker? Og flesteparten er vel advokater.

deepz

Segrov: Du tar feil! Det du snakker om gjelder publisering av bilder. Å ta bilder offentlig dermot kan hvem som helst gjøre uten å måtte spørre om lov.

smacmac

Jeg vet ikke hvor mange Apple ansatte det er i Norge (er nok under ti ja), men jeg tror nok at de ikke har advokater som er ansatt i Apple. De leier de vel inn eksternt.

bleu

Wozniak er i Apple jo; "No, I never resigned from Apple, and I still receive a small paycheck because I want to be an employee forever." & "Are you still an Apple employee? - Yeah, I am, just out of loyalty. I’d like to always be an Apple employee—just a real small paycheck and a badge. You know what, Steve Jobs is real nice to me. He lets me be an employee and that’s one of the biggest honors of my life." Får vel lov til å være et untak han også tenker jeg..

Alfred.Woodden

Her er intervjuet med Woz:

http://www.failuremag.com/failure_interview.html

sungame

Synes dette er relativt sært, for ikke å si paranoid av Apple. Det lukter litt "Vi er et digert firma og vil bestemme alt sjøl, også hvordan pressen skal framstille oss" av hele saken. Ikke udelt sympatisk, synes jeg. På sikt trur jeg også det vil skade firmaets omdømme. Pressen er jo i utgangspunktet svært glade for enhver liten filleting som kan sverte Apple, og de vil nok, ikke helt uten grunn, kaste seg over denne litt tvilsome policyen som fluer over, ja, dere veit hva det dreier seg om.

- livet er en lang rappell

kajac

Dette er faen meg det teiteste jeg har hørt noen gang. Seriøst. Dette tar kaka.

Spesiellt dette: der han forteller at bilder av ansatte kan ta oppmerksomheten bort fra produktene til Apple.

Enten har apple svært dårlig selvbilde (om et firma kan ha det) ellers så er det en eller annen skrulling i styret som er allergisk mot pressen og har foreslått dette for ledelsen.

Nei, dette er skuffende. Og veldig ulogisk.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai