Bruk din .Mac-konto til OpenID-identifisering

.Mac OpenID

De fleste Macere har registrert en .Mac-konto, enten til bruk av Apples netttjenester eller for å lage seg en konto til bruk i Apples iChat. For å bruke iChat trenger du enten en .Mac eller AIM-konto, men visste du at du også kan bruke denne kontoen til å logge inn på tusenvis av nettsteder og tjenester? Apples .Mac og AIM støtter nemlig OpenID.

OpenID er en enkel identifikasjonsmekanisme som ble laget av Brad Fitzpatric for LiveJournal. Det består av et distribuert, desentralisert nettverk, hvor ens identitet er en URL som blir verifisert av en annen tjener som støtter protokollen.

På sider som støtter OpenID, trenger ikke brukere å registrere seg med et eget brukernavn og passord for å få tilgang, og dermed få en konto å holde styr på for hver ny side man besøker. I stedet er bare en autentisert med en side som støtter OpenID nødvendig. Den siden kan deretter gi en deklarasjon av brukerens identitet til andre OpenID-støttede internettsider.

Hvordan fungerer det?

For å identifisere deg som bruker må du bruke en OpenID-URL på nettstedet du prøver å logge deg inn på. Med OpenID er ens identitet en URL som blir verifisert av en annen tjener som støtter protokollen.

Apples .Mac-tjeneste støtter America Online sin AIM-tjeneste og det er America Online sin OpenID-server vi dermed må bruke for å kunne identifisere oss. For å logge inn på en OpenID-tjeneste med ditt AIM-brukernavn oppgir du openid.aol.com/screenname som OpenID-URL. Screenname bytter du ut med ditt brukernavn.

For å bruke din .Mac-konto, legger du rett og slett på ditt .Mac-brukernavn fremfor screenname. En OpenID-URL med bruk av .Mac-brukernavnet vil dermed se slik ut openid.aol.com/brukernavn@mac.com

Prøv dette neste gang du ser en tjeneste som støtter OpenID.

OpenID også hos i1

Her på i1-nettverket planlegger vi å inkludere støtte for OpenID-protokollen i neste store oppdatering av våre nettsider. Dette betyr at du kan logge deg inn med din .Mac-konto på våre nettsider uten å måtte registrere en egen konto.

Kilde: Wikipedia - GNU Free Documentation License

Iglebekk

Vil det bli mulig å slå sammen den kontoen jeg har nå med en OpenID-konto etter oppdateringen ?

krøllkrøllesen

Kult tips, men det er vel en aldri så liten overdrivelse at de fleste macere har en .mac-konto?

TheX

[i]De fleste Macere[/i] har registrert .Mac? Det er å ta i.

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

Gisle Svarva

Hvis det er slik at de fleste Mac-brukere har en .Mac konto, er jeg alvorlig overrasket.

.Mac har i mange år sett altfor svakt ut til en for høy pris, men nå skjer så mye, ikke minst når det gjelder synking, at selv jeg har begynt å tenke på et abonement når jeg kjøper bærbar.

bareform

.Mac har vært særdeles begrenset i alle år, men det må sies at syncen av alt fra bokmerker i Safari til kalendre, adressebok og keychain alene har vært verd pengene i de tre-fire årene jeg har hatt det. Stiv pris. Fantastisk med sync. Nå får man vel til det meste med 3d party, men det gidder jeg ikke ;)

iDisk funker faktisk nokså bra også nå, men tjenesten trenger en ordentlig brush-up. Forhåpentligvis kommer den nå!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai