Apple Expo 2009 avlyst

Tirsdag denne uken kom Apple med beskjeden om at årets Macworld Expo er den siste Apple deltar på. Expoen i januar har i mange år vært en av årets høydepunkter for Mac-brukere over hele verden, men Apple ønsker ikke å legge like stort fokus på denne typen messer mer. Allerede i 2005 droppet nemlig Apple sin tilstedeværelse på Apple Expo i Paris, et lignende arrangement i Europa. Siden den gang har det kun gått en vei med Apple Expo, og nå avlyses hele arrangementet i 2009.

For europeiske Apple-brukere har den årlige Apple Expo i Paris vært en spennende og viktig messe, men etter at Apple sluttet å holde presentasjoner på denne messen i 2005 og deretter trakk seg fra all deltagelse har det kun gått en vei med denne messen. Med stadig sviktende besøkstall og færre bedrifter som ønsker å stille ut, har det ikke vært økonomisk mulig for Reed Exhibitions (selskapet som står bak Apple Expo) å fortsette sin satsning på Apple Expo. Den allerede planlagte Apple Expo i 2009 skrinlegges nå og fremtiden for denne messen ser heller dårlig ut.

Apple har i lengre tid arbeidet med å gjøre seg mindre avhengig av denne typen messer og i løpet av de siste årene har Apple droppet Macworld Expo Boston, Apple Expo, National Association of Broadcasters (NAB) og sist men ikke minst Macworld Expo San Francisco. Felles for alle disse Expoene er at Apple ikke arrangerer dem selv og dermed ikke har kontroll over tidspunkt, priser eller lokalisering.

Apple har i økende grad arbeidet med å arrangere sine egne events, deriblant World Wide Developer Conference(WWDC) som foregår om sommeren. I det siste har Apple også lansert de fleste av sine produkter under såkalte Special Events

Kildals bilde

Kildal

Et sjokk!

andreas 30gb

"Ett sjokk!" Som i "1 stk sjokk" ?

Eller kommer det som et sjokk?

-Evens bilde

-Even

Triste greier...

Dan Aksel

Hahaha.. verdens største religiøse datatreff avlyses.. amazing

mtefre

Expo 2009? Eller 2010, muligens?
Må være en feil.

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Som Olaf Sand ville ha sagt: Det va no som svarte!

gNusMas

Ja, vi får håp det bli likar i morra.

Prentom

Olaaaaaf!

Men det eneste som er synd her er at det ikke blir flere keynotes med Jobs. Bare de har de special events så går det bra?

kajac2

Dette er IKKE MacWorld Expo, men Apple Expo i Paris. Apple har ikke deltatt i Apple Expo på flere år.

herm

De har jo special events - så vi kommer ikke påvirkes så veldig av dette - er jo bare at det ikke er en del av et expo.
Slik kan de lansere produkter når de vil. Forstår de godt.
Er jo ikke slutt på Keynotes.

Aphelion

Så lenge det ikke går utover hvordan Macene mine oppfører seg så er jeg fornøyd - get a life? :P

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai