Så dyrt blir batteribytte på MacBook Pro 17"

Så dyrt blir batteribytte på MacBook Pro 17De fleste som vurderer å kjøpe en av den nye MacBook Pro 17"-modellene til Apple har fått med seg at Apple har gjort batteriet internt og ikke-utskiftbart til fordel for lengre batterilevetid og en tynnere bærbar. Siden batteriet ikke kan byttes ut, må maskinen inn på verksted for å få byttet batteri og nå har Apple offentliggjort prisen for et nytt batteri. Helt billig blir det ikke.

Batteriet i MacBook Pro 17" er som alle andre batterier en forbruksvare. Det betyr at det må byttes ut på slutten av brukstiden. Brukstiden varierer fra bruker til bruker, alt etter hvordan batteriet behandles. Før eller senere vil det garantert måtte byttes og med Apples nye MacBook Pro 17" er dette en litt mer omstendig prosess enn med tidligere MacBook Pro-maskiner.

Når batteriet ditt må byttes har du fire forskjellige valg.

  1. Møte opp i en Apple-detaljist (Apple Store) hvor du får batteribytte samme dag (med avtale). Det finnes ingen Apple Store i Norge, men dette skal også kunne gjøres i utlandet da du har verdensomspennenden garanti.
  2. Sende inn din maskin til Apple. Dette vil da ta et sted mellom 3 og 7 dager.
  3. Levere maskinen inn til en Apple-godkjent tjenesteleverandør (AASP) som Humac, Eplehuset osv. Her trenger du avtale og byttet kan ta alt fra en time til flere dager.
  4. Det fjerde alternativet er å gjøre byttet selv. Hvis du har litt erfaring med å skru PCer og ikke bryr deg om garantien på din datamaskin kan du kjøpe et batteri fra eBay og andre nettsteder for deretter å sette dette på plass selv. Dette ødelegger din garanti og kan ikke anbefales.

MacBook batteriPrisen Apple skal ha for et slikt batteribytte er 179 dollar eller 179 Euro. Apple har en tendens til å benytte ti-gangeren for å regne ut priser i Norge med MVA, noe som tilsier at prisen på et slikt bytte vil ligge på omtrent 1790,- inkl. mva. Til sammenligning koster et nytt batteri til MacBook Pro 15" 1190,- ($129 i USA).

Du kan lese mer om batteribytte på MacBook Pro 17" hos Apple.

jeff93s bilde

jeff93

Når tiden er inne for batteriskifte er jo garantien utgått uansett. Like greit å skifte selv.

exenpipp

.

admins bilde

admin

@exenpipp

Skrur du opp MacBook Proen så er alt mulig. Derfor det står som et fjerde alternativ hvor du faktisk mister garantien, men får byttet batteri. Har ikke sett noen bilder av MacBook Proen åpnet enda, så vanskelig å si om batteriet er loddet på (som i MacBook Air Gen1) eller ikke. Er det ikke loddet på (som i MacBook Air Gen 2) så er det en relativt smal sak å bytte det selv.

krøllkrøllesen

men herregud - 1800 spenn er det vel dette absolutt verdt tatt i betraktning at dette batteriet varer lengre (i dobbel forstand)?

Bjørnar

Syns ærlig talt ikke det var så forferdelig ille, mtp at det skal være så bra som de sier. Koster i skrivende stund 1200 kr for et nytt batteri til en 15" MacBook Pro.

Siggii

...syntes nå 1200kr for et batteri er alt for mye jeg da.
Sett i forhold til MBP-batteriet er det ikke så ille, men er da dyrt!

superjon

Prisen er helt ok. Ikke noe å utsette på den syntes jeg. Batterier er dyrt, og en tekniker tar jo vanligvis 1000,- p time....

----------------------------
MacBook med 2gig ram :)

fredarn

Du har 5 år garantpå datamaskiner i Norge, og batteriet holder vel ikke så lenge?

Kristian

Kun 6mnd. garanti på batterier

Åsmunds bilde

Åsmund

De fleste vil nok ønske å bytte batteriet før det har gått 5 år, og dermed blir en reklamasjon etter byttet, hvis man gjør det selv, skape problemer.

Så lenge batteriet ikke er loddet på er det likevel en smal sak å bytte selv, hvis man har teknisk innsikt. Hvis batteriet er loddet på ville jeg ikke anbefalt andre å bytte selv, selv om jeg ville gjort det selv, men jeg har elektronikkutdanning og vet om fallgruvene.

svars bilde

svar

fredarn: Nei, det er ikke 5års garanti, det er 5års reklamasjonsrett, men dette kan det snart bli slutt på.

kajac2

Og hvorfor i all verden skulle det snart bli slutt på det?

Mac n00bs bilde

Mac n00b

For de som følger med på nyheter, vet at EU har tenkt å legge frem et direktiv om at klageretten på 5 år skal senkes til 2 år om direktivet blir vedtatt. Dette gjelder alt fra hvitevarer til mobiltelefoner og datamaskiner.

kajac2

Vi er ikke med i EU, så de kan ikke forlange at norge senker disse kravene.

Valotunk

Riktig kajac2, men gjennom EØS-avtalen forplikter også Norge seg til å forholde seg til en del EU direktiv...

stormx

Håper på at det kommer batteri til nye MBP 15" med tilsvarende teknologi, liker tanken på et batteri med 1000 ladesykluser :)

fredriku

Joda, batteriet koster 1190, men det er til forrige generasjon MBP. Forøvrig også MacBook. Nå derimot, til UniBody-modellene, koster det 1090 :-) Regner det som mest relevant for denne artikkelen.

johannesodeg

Hvis en bruker et Apple-godkjent tjenesteleverandør (AASP) som Humac, Eplehuset osv -kommer det tillegg i prisen for arbeidet da?

For folk som bruker mac en til arbeid er det ikke prisen, men det å være uten maskinen som er problemet. Hvordan skal en få jobbet da?

Johannes
http://www.intramed.no

kb_tune

"Svar:fredarn: Nei, det er ikke 5års garanti, det er 5års reklamasjonsrett, men dette kan det snart bli slutt på."

Hvis jeg skal pirke litt her, så er det faktisk bare to års reklamasjon i Norge i dag, men det står at det er fem år på ting som er ment å være vesentlig lengre enn to år. Altså du har ikke nødvendigvis fem års reklamasjon på alt du kjøper som forbruker. Mener produsent at det ikke er ment å være fem år, så har du da sannsynligvis heller ikke fem års reklamasjon på det. ´

Angelsen

dette ser ut som en god maskin og om den holder like lege som sine tidligere "top-modeller" varere den mye lenger har en PowerBook svart i skapet. arvet den av pappa når jeg var 2-3 er fjorten, nokså lenge ja.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai