VGA-problemer med Mini DisplayPort

Problemer med VGA

Har du en av Apples nye datamaskiner med DisplayPort, en skjerm med VGA og en av Apples Mini DisplayPort til VGA-adapter - så har du kanskje også opplevd problemer med denne kombinasjonen? Du er i såfall ikke alene og etter introduksjonen av Apples nye Mac mini ser problemet ut til å ha blitt større. Heldigvis ser en oppdatering ut til å være på vei.

Problemet skal i all hovedsak ha rammet brukere av forskjellige Samsung-skjermer, Apples Mini DisplayPort til VGA adapter og en av de nye Macene med DisplayPort. Problemet har gjort det umulig å få bilde på VGA-skjermer som er koblet på maskinen via Apples VGA-adapter.

Nå skal det ifølge TUAW ha dukket opp en oppdatering i Software Update til flere Mac-eiere. Denne oppdateringen er enda ikke å finne på Apple sine supportsider eller i alle Software Updates, men har du blitt plaget av disse problemene bør du med andre ord følge med på oppdateringene den neste tiden.

Octavar1um

Jeg har BenQ-skjerm og har heldigvis ikke opplevd noen av disse problemene :)

mck

Kjører danske Zepto her i Danmark, ikke hatt noen problemer, eneste er at jeg har en tynn, tynn lilla strek på 10 cm bred nederst på skjermen, men man tenker ikke noe på den da den er et par millimeter høy.. Jeg er happy :)

zelcom

Jeg har egentlig ikke hatt disse problemene tidligere med min Unibody Macbook, men nå for 3-4 dager siden greier ikke macbooken min å vise bilde på Samsung-TVen min med Mini-DP -> VGA, slik den har fungert før... Den gjenkjenner bare skjermen og gir et lite blink av bilde før det blir svart igjen. Utrolig rart, ettersom jeg ikke har hatt problemene overhode med den samme TVen for bare en uke siden. Problemene dukket nettopp opp. Men det er jo flott at det kommer en oppdatering :)

lasse hs bilde

lasse h

Jeg har hatt problem med Mini-DP->VGA én gang, da hang den seg opp på begge skjermer, og jeg måtte restarte maskinen, men da fungerte alt som normalt, men jeg har ikke fått noen software update enda, men vil nok ha den.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Jeg opplever masse video og mus—lag når den eksterne skjermen er avslått, når den derimot er påslått har jeg ingen problemer. Dette skjer også med mb min. Leverte nettopp en helt ny iMac inn, nevnte dette som ett av problemene med den nye iMacen.

Mini displayport----->DVI

dassens bilde

dassen

Noen som vet om denne løser problemet med at jeg ikke får vist video fra MiniDisplay Port -> DVI -> VGA?

Er ikke så keen på å betale enda 250,- for å få vist foredrag på skoleprosjetorene.

Glacius__

Har ikk en helt ny mac. Men min høst 2007-iMac klarer ikke å vise på ekstern skjerm med Mini-dvi-Dvi-HDMI.
Men MIni-dvi-VGA funker fint :)

minkulfs bilde

minkulf

Dr. Pepper: Du må fremdeles kjøpe en separat VGA-overgang, da DVI-kontakten på MDP->DVI er av DVI-D-typen (altså kun digitale signaler).

Kjedelig at Apple har bestemt seg for å gjøre det slik, ja. For min del synes jeg det var verdt å bruke pengene fordi jeg liker å ha muligheten tilgjengelig.

Froskus

Kan være vert å nevne at adapteret må være tilkoblet Macen, for at Updaten skal dukke opp...

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Hva mener du minkulf? Jeg redigerte litt på innlegget mitt, jeg bruker ikke VGA. Må jeg ha flere overganger? Jeg har den ene ”MDP----->DVI” overgangen.

Traktors bilde

Traktor

Har akurat opdatert adaptret mitt, det gikk smerte fritt.

The Morks bilde

The Mork

Dette er nydelig! Har hatt en del problemer med clamshell mode.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai