Skype med skjermdeling klar

SkypeVersjon 2.8 av den poplære video og audiochat programvaren Skype ble lansert i går. Nytt i versjon 2.8 er blant annet støtte for skjermdeling på tvers av plattformer.

Skype har lenge kanskje vært den beste måten for Mac og PC-brukere å «snakke» sammen enten med lyd eller via video ettersom Microsofts MSN Messenger enda ikke har fått støtte for video og lyd på mellom Mac og PC.

I seneste versjon av Skype har en viktig funksjon endelig kommet på plass, nemlig skjermdeling. Med versjon 2.8 kan du dele din skjerm med den du «snakker» med og dermed gjøre det lettere å for eksempel vise en presentasjon eller hjelpe motparten med noe teknisk.

Skype med skjermdeling

Nytt i 2.8 er også forbedret lyd og video samt støtte for Skype Access. Skype Access gir deg muligheten til å koble deg opp mot mange WiFi-nettverk mot betaling i Skype-credit verden over. Skype 2.8 kan lastes ned gratis fra Skype.com.


Husk å få 15% rabatt på ringetid hos Skype via Kickback.no

Tags:

flx

Stilig :)
Laster ned...

pushits bilde

pushit

Jeg har versjon 2.7 og får beskjed om at det er siste versjon?!

Edit: nevermind :)

cordoprods bilde

cordoprod

Kan du dele skjermen med en som har Windows? Og i det hele tatt videochatte med en som har Windows?

xcitu

Nice nice, a must have :)

kenichi-san

skype er ett supert program! bare synd at ingen jeg kjenner bruker det, så jeg har ikke bruk for det =( men jeg har konto sånn itilfelle =D

arntsss bilde

arntss

Det er jo bare å få de "andre" til å ordne seg Skype også. Det koster jo ikke en krone.
Alle burde ha Skype! :-P

arntSS

Knesarens bilde

Knesaren

Skype er mye raskere når det gjelder filoverføring o.l. enn f.eks. MSN (ikke spør meg hvorfor). Det er et godt argument for å bytte.

Konferansesamtaler er også bra.

Macinis bilde

Macini

[quote="cordoprod"]Kan du dele skjermen med en som har Windows? Og i det hele tatt videochatte med en som har Windows?
Dette virker crossplattform, har brukt det flere ganger allerede i dag. Skype har alltid fungert mellom Mac og Windows.

iMacJhonny

Når jeg bruker skjermdeling, får jeg ikke til å ta over kontrollen på motpartens skjerm. Det må da gå an om dette skal kunne brukes til å hjelpe samtalepartneren med noe teknisk?

Macinis bilde

Macini

Det er eyes only, no touch. Du kan veilede over Skype og fortelle hva de skal gjøre, men du kan ikke ta styringen.

iMacJhonny

Akkurat ja. Ikke spesielt nyttig med andre ord...

Andrew Wiggin

Hvis du vil ta kontroll over motparten, kan du prøve http://elluminate.com/. Finnes som gratis versjon (3 partnere) og betalt versjon.
Fungerer mellom windows/mac og er problemfri, men GUI er forvirrende til du blir vant.
Skype er MEGET nyttig til sin bruk: du holder f. eks en presentasjon eller forklarer hvordan noen kan fiske sitt problem.

iMacJhonny

Jeg bruker allerede Team Viewer for skjermdeling og datahjelp for familien. Det hadde bare vært greit om man kunne klare seg med ett program for dette da kompetansen er såpass begrenset at det ikke alltid er helt uproblematisk å få de til å starte opp TeamViewer... ;)

Ellers enig i at Skype er nyttig for sin bruk, men synes det er idiotisk å ha en skjermdeling uten mulighet for faktisk styre motpartens datamaskin. Ingen ting blir mindre nyttig om man også hadde inkludert den funksjonen.

JOAG

Er det bare meg, eller er det flere som har problemer med installering av siste versjon av Skype, altså 2.8?
Etter å ha lasta ned og installert programmet, skal man jo normalt kunne mate ut installeringsfila(ikonet som legger seg på skrivebordet), men når jeg prøver dette, får jeg bare beskjed om at programmet kjører og må lukke dette for at utmating skal skje.. Greit nok! Men når jeg så har gjort dette, og skal restarte Skype fra dock, skjer det ingen ting. Så det eneder med at jeg må installere programmet på nytt for hver gang jeg skal bruke det.. 99% av andre program jeg bruker har jeg ikke vært plaget med.
Hva gjør jeg evt. galt???

Macinis bilde

Macini

Det virker som du har startet opp programmet fra installasjonsfila og ikke dratt programmet til Programmer-mappen.

slogmos bilde

slogmo

Hadde det vært mulighet for å overta kontroll på motpartens maskin så ville dette blitt en stor spiker i kista for MSN Messenger.
Desverre er det alt for mange "fjortisser" som bare ha MSN fordi alle andre har det.
Ikke for det, jeg bruker MSN. Men synes det er kjipt at webcamchat ikke er en mulighet om man har Mac.
Og dobbelt så kjipt at MSN 8 for Mac er så forsinket at det halve hadde vært nok.

Nei. Skjermdeling på Skype er et pluss, men om man kunne tatt over kontroll så hadde jeg bare sagt til de jeg kjenner at de kan finne meg på Skype. :D

JOAG

Ja, det var visst det som hadde skjedd..
Men syns det er litt rart, for når jeg åpner installasjonsfila kommer det jo opp et findervindu med Skypeikonet og applikasjonsikonet, der jeg kan dra skypeikonet over.. Sånn er det jo i de fleste program jeg laster ned og installerer. Men her så måtte jeg dra Skypeikonet inn i finderprogrammappa fra Docken(litt knotete forklart kanskje, men..)
Da fungerte det fint og jeg fikk matet ut ikonet fra skrivebordet mens Skypeprogrammet kjørte..
Men, summa sumarum, så fungerer alt grei nå! :-)

Pokker asså!
Trodde jeg hadde fikset dette, men NEI!!
Det som skjer er at når jeg skal åpne Skype, så "hopper" dock ikonet kun én gang, deretter skjer det ikke noe mer. Skype starter ikke!
Det merkelige er at etter hver gang jeg har installert programmet, fungerer det greit ei stund. Kan både restarte, slå av MAC´n og la den være av ei stund for så å starte Skype normalt. Men så, etter en dag uten Skype, starter ikke programmet igjen og jeg må installere det på nytt!
Hva f... er det som skjer????

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai