Humac lanserer «Ready to go»

HumacHumac lanserer nå en eksklusiv tjeneste til nye Mac brukere. Etter mange års erfaring som Apple-forhandler mener Humac at ikke alle synes det er like lett å bytte til Mac. Nytt operativsystem, ny programvare, og som noen ville ha sagt - et helt nytt univers. Med «Ready to go» gjør Humac det enkelt for kunden, slik at de kan få det beste ut av maskinen sin fra dag en.

Humac pakker opp din nye Mac, opptretter din brukerkonto og installerer alt av ekstra utstyr som du kjøper sammen med din maskin. Humac setter også opp din Mail-konto, og installerer eventuelle tilleggsprogrammer som Office og iWork når du kjøper din maskin.

Ready To Go

Installerer tilleggsprogramvare

I tillegg installerer Humac en programpakke vi av erfaring vet kommer til å hjelpe deg i dine daglige gjøremål. Programpakken inneholder, Skype, Firefox, Flip4Mac, Perian og VLC. Humac tilbyr også overføring av data fra din gamle PC/Mac og kan i tillegg installere Windows på din Mac, slik at du får det beste fra begge verdener.

Vi vet at de fleste bare vil ha mest mulig ut av disse fantastiske produktene, uten å bruke for mye tid og energi på oppsett og installeringer. Det har vært stor etterspørsel etter et slik produkt, og i samarbeid med våre beste teknikere har vi laget «Ready to go». En løsning vi er stolte av, og som vi vet at våre kunder vil sette stor pris på.

sier Yashar Alousha, butikksjef Humac Vika og prosjektleder for «Ready to go».

Pris

«Ready to go» er rettet mot nye og uerfarne Mac-brukere som trenger ekstra hjelp til å komme i gang.

  • Ready To Go Basis

    NOK 795,-
  • Ready To Go Silver

    Inkluderer dataoverføring fra PC/Mac. NOK 995,-
  • Ready To Go Gold

    Inkluderer installering av Windows. NOK 1195,-
TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Høres ut som mye ekstrajobb

KDNs bilde

KDN

Høres dyrt ut.

Ruckus

trodde macer var ganske ready to go ut av boksen!

iAndrews bilde

iAndrew

Høres ut som frarøvelse av gleden ved å fikse i stand en ny maskin :3

Men er vel ikke alle som er like glad i å finne ut av ting selv.

krsk0

Synes dette får det til og høres vanskelig ut å bytte til mac, noe det ikke er :)

Mac er ganske rett fram.

bambinis bilde

bambini

Høres ut som en veldig god idé :)

Om de kan forme en slik pakke slik at den retter seg mot alle de seniorene som er dønn avhengige av slike løsninger så kan det bli en suksess!

sags bilde

sag

Missvisende ikon for å beskrive at man kan installere Office eller iWork.
Burde heller vært:

arntsss bilde

arntss

Det kan absolutt ha noe for seg dette.

Grunn nr 1:
Ikke alt som fungerer rett ut av boksen med Mac da du får den kun med OS'et installert. For de som kommer feks fra Windows og ikke har hatt noen problemer med feks at videoer ol ikke fungerer, så er det ikke lett å vite at man kan laste ned Flip4Mac og Perian.

Grunn nr 2:
De mange forskjellige programmer til videokonferanser/chatting etc. Der er det lett å gå seg vill. Da er det veldig greit at noen som vet kan gjøre et for en.

Grunn nr 3:
Om du skal bruke feks en skriver, scanner eller lignende, som du har fra før, som du er usikker på fungerer på Macen.

Grunn nr 4:
Hvordan i alle dager får jeg mine dokumenter, bilder, musikk ol over til Macen?

Dette er noe jeg kunne sett at også Eplehuset kunne satt i gang.
Nå har de gående noen kurs vedr Mac OSX og iPhoto, men ikke noe som dette.

Når det kommer til prissettingen derimot, er jeg ikke helt enig i den.
Det er rimelig fort gjort å utføre disse oppgavene for de som kjenner Mac OSX og gjerne har gjort dette før.

arntSS

Mistahh

Humac kunne jo bare sikret seg (kjøpt) rettigheter til switch-guiden på mac1 & lagt ved maskinen :)

Funkaholic

Kjempetiltak, sånt gir en god opplevelse for kunden. Det skal allikevel sies at i de fleste Apple Premium Reseller -butikker har dette vært vanlig praksis en god stund.

Men hurra for gode tiltak i butikker, det kan spare kunden mye tid.

På den negative siden får ikke kunden "gjort det selv", noe som kan føre til ekstra hodebry om noe av det ferdigoppsatte skulle krasje.

Marius E

Dette er jo en frarøvelse av den største gleden - å sette opp en ny Mac. :)
Men god et godt alternativ for ferske Macere.

Traktors bilde

Traktor

Ville aldri betalt noen for å gjøre dette, heller omvendt, å pakke den opp er jo mye av gleden med ny mac. Tenk om den som gjorde "jobben" ved et uheld skulle lagd en ripe i den, ville vært passe iritert når maskinen var helt ny. Dette er bare min mening av saken, sikker andre som kunne hatt bruk for det. Jeg for min del liker å knote og ordne litt med nye ting, kult å finne ut av ting selv, man blir liksom litt fornøyd av det.

jeez

flott tiltak for evt nye mac brukere, kanskje flere vil finne det lettere å bytte til mac :-D

herm

Fy faen så dyrt! Blodpriser, for 30 minutters arbeid.
Firefox, skype, mail og flip4mac tar jo maks 2 min å installere og sette opp. Alle drivere er jo inkludert, utenom noen printere, men det er jo bare den Gutenberg packen så har den alt.

Dust greie, men sikkert ok for de som har virkelig tykke lommebøker. Timeslønn på 2000,- for de på Humac er jo heller ikke å forakte.

Maxells bilde

Maxell

Grisedyrt!

Hvis dette virkelig slår an, skal jeg fanken tilby disse tjenestene selv - til halve prisen.

Og kan den hos Humac som har laget dette bildet vennligst korrekturlese teksten? Den er full av skjemmende skrivefeil.

Veldig mye Humac-reklame her i dag, forresten ...

morgoth

Er dette vikelig så dyrt?

Sette opp OSX, installere div software, bootcamt, Windows, til en pris av litt under 1200,-
Installere Windows alene tar om den ene halvtimen som noen tidligere mete var max tid.

Nei, det er ikke kompliserte greier for en som har holdt på med data over lengre tid... men det er vel ikke denne kundegruppen som de sikter seg inn til heller.

Mye av poenget er jo ikke hvor lang tid en prof. bruker på gjøre dette... men hvor lang tid/mye frustrasjon kunden sparer som er det viktige.

Syntes det er et knall tilbud til markedspris (+-1 time IT-Konsulent), de som ikke liker dette kan jo bare gjøre det selv :)

Maxells bilde

Maxell

JA, det er dyrt.

Dersom det virkelig er et marked for dette, noe jeg ikke tror, så skal jeg relativt raskt tilby det samme til betydelig lavere pris. Hvis det går an å tjene drøssevis med penger på noe så enkelt, skal Humac få konkurranse.

BendikSs bilde

BendikS

genialt for nye macbrukere, dog litt dyrt. er det noen andre butikker som driver med lignende ting? type apple-stores i usa?

RogerF

He he, må nok en gang le av alle forstå-seg-på'ere, som holder sannheten i sin hule hånd på hva som er dyrt og hva som er billig. Må si meg enig med morgoth. Men det er jo ikke til å komme forbi at mange tråder her vitner om at en Mac-bruker ikke setter mye pris på sin egen tid, for gud hjelpe meg hvor mange som bruker time etter time på å syte og klage og rote rundt for å spare en 50 lapp eller tre. Det er helt vondt å se på. Hvis de satt en bitte liten symbolsk pris på sin egen fritid ville det for være særdeles lite lønnsomt å surfe rundt og poste nyheter i hue og ræva for å spare de usle kronene.

Nei jeg jobber ikke hus Humac, men tilbudet er genialt. Det retter seg mot et helt annet marked en alle de som synes dette er så jævla dyrt å teit. Ja, jeg jobber for en forhandler – og til dere som vil ta opp konkurransen: Flott, nydelig, på tide dere får mål tiden deres og se hva ting faktisk koster. For å gjøre det hele enda bedre kan jeg opplyse om at der jeg jobber tilbyr vi det samme + at man kan betale et månedlig beløp for å motta visse tjenester som periodisk ettersyn, sjekk av hardware, sterkt rabattert timepris ved behov for ordinær service, programpakker for fjernservice slik at du slipper å vente osv.

Så til alle dere – ikke bare får dere et engangsbeløp – dere kan få månedlige bidrag også. Genilt for noen – dustete for andre. Smaken er som baken.

JoeYsen

Dette har Elkjøp tilbyd på PC i mange år, samt på Mac da det kom i sortimentet deres (2007)
smart tiltak av Humac! Dette vinner både kunden og butikken på.

Gardo

Dette er et bra tilbud!

For meg er det uaktuelt å benytte meg av det for jeg greier selv å installere det jeg trenger og vet hva jeg ønsker å installere, men da jeg kjøpte min første mac og ikke hadde peiling tok det lang tid før jeg skjønte at jeg måtte ha feks. flip4mac så for førstegangskjøpere er dette absolutt et bra tiltak.

Vi som allerede har hatt en mac og kan det meste er jo ikke i målgruppen, så er jo ikke vits i å klage. Det koster å drive butikk og man bør heller være glad for at Humac tilbyr dette til de som trenger det!

Maxells bilde

Maxell

Periodisk ettersyn og sjekk av hardware, hehehe. Ja, det er utrolig hva du kan lure bedriftskunder til å kjøpe av tilleggstjenester.

admins bilde

admin

Dette er jo ikke dyrt i det hele tatt? Prøv å bestill å få en eller annen IT-konsulent til å gjøre samme jobben og du vil fort se at prisen kan bli det dobbelte. En Windows installasjon tar jo alene lett en time eller to.

Tilbudet er jo selvsagt ikke rettet mot folk som synes dette er en del av morroa eller vet hvordan man gjør dette selv. Tilbudet er rettet mot nye brukere som ikke kan noe om Mac og som med et slikt tilbud nå kan få mer ut av maskinen sin.

Humac gjør noe veldig smart og kan med tilbud som dette greie å skille seg enda mer fra Apple Store, Komplett og andre som kun selger på pris og over nett. Brukere som trenger hjelp betaler gjerne tusen kroner for å få den.

@Maxell
Jeg ser fram til at du, Eplehuset og andre forhandlere også vil tilby slike tjeneste. Konkurranse er veldig bra.

Maxells bilde

Maxell

Ja, konkurranse er bra - hadde bare noen andre også laget maskiner med OS X, så vi kunne fått litt konkurranse der også.

NyZeta

Jepp!! Jeg utfører også denne tjenesten for de som vil. Skal ikke ta mer enn en halve prisen til Humac!
Men fra spøk til revolver. Officepakken betaler du for og er lett å legge inn. Mailprogrammet fikses i ei fei. Og alt det andre er nå bare snakk om enkle installasjoner. 795,- er uhørt. kopiere fra den ene maskinen til den andre. Det er en krysset kabel og tilgang på begge maskinene. Jobben gjør seg mer eller mindre selv. Installsjon av windows kan nok for mange være litt mer komplisert. Men også her er det snakk om en enkel installasjon av bootcamp og litt tid..

Jeg skulle glatt gjort hele jobben for 499,95 ja. Lisensutgifter kommer selvfølgelig i tillegg.

RogerF

Fikk en glimrende idé. Hvis alle som mener dette er dyrt og gladelig vil bruke tiden sin på å tilby dette til halvpris, så tror jeg kanskje det ville være en idé å bruke dere som konsulenter. PM meg, så har kan jeg kontakte dere ved behov – dere tilbyr jo tjenestene deres til langt under det vi har listet som kostpris. Så hvis vi selger dere til våre kunder for fullpris, tjener vi enda mer penger – FETT !!! En skikkelig vinn-vinn situasjon ! :-P
(Forutsetter selvsagt at dere KAN dette, og ikke tror at dere kan det.)

Staales bilde

Staale

Dette er noe forhandlere bør gjøre gratis, som en ekstra service mot kunden dersom de ønsker at kunden skal komme tilbake, jeg tenker da kun på installeringen av gratisprogramvare. Det er ok å ta et lite tillegg for å installere programmer slik som word, sette opp mail eller windows pga lengre behandlingstid.

2rri

Eplehuset gjør jo dette gratis. Just saying.

Maxells bilde

Maxell

Haha, seriøst?

2rri

Jada. Selvfølgelig er det visse begrensninger for hva de kan gjøre, men installasjon av f. eks Office ++ gjør de.

slogmos bilde

slogmo

Dyrt? Nei, synes i grunn ikke det.
Folk betaler jo 300-400 for at en dude skal bruke 10 minutter på å skifte dekk på bilen.
Ingen som klager over det?

For de som synes dette er teit/for dyrt, fordi det er "fort gjort". Dere er sikkert i stand til å gjøre alt dette selv, og er derfor ikke i målgruppen til en slik tjeneste.
For en førstegangskjøper så kan dette være prikken over i'en i en "iSwitch". ;)
(Nei, ikke programmet iSwitch, men et ord jeg fant på for å beskrive switching mellom Windows og OSX.)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai