Apple øker kraftig i Norge

Apple øker i NorgeI fjerde kvartal 2009 gikk leveransen av datamaskiner i Norge ned med 12.5% for de fleste leverandører. To selskaper imponerer derimot og kan vise til stor vekst i samme periode.

Apple og Acer var de eneste leverandørene som økte og Apple gikk opp med hele 53.8% i forhold til samme kvartal i 2008.

Man må nesten ha bodd bak lukkede dører for å ikke ha fått med seg at det finnes flere og flere Apple-datamaskiner i Norge. Eplebutikkene til Eplehuset og Humac har poppet opp som paddehatter i det ganske land og interessen for Apple og Mac er all time high. Mac1, Norges største Mac-nettsted, har også merket veksten og 2009 var et rekordår hva gjelder trafikk.

De siste tallene fra analysebyrået Gartner viser at Apple har hatt en særdeles god vekst i fjerde kvartal 2009 sammenlignet med fjerde kvartal 2008. Selskapet leverte 22 211 datamaskiner i Q4 2009 og ender dermed med en markedsandel på 6.6% - en økning på 53.8%. Apple er med disse tallene den femte største leverandøren i Norge.

Det er ikke bare Apple som gjør det godt og Acer kan hygge seg med et salg av 78 920 PCer og er dermed kun 2.2% prosentpoeng fra å ta tronen fra HP som Norges største leverandør.

Les mer hos Digi.no.

Jokers bilde

Joker

Liker ikke dette, når det er så mange som får Mac så er ikke Macfolket så sære lenger og da blir jo Mac som windows...

nubbizs bilde

nubbiz

Har alltid sett på Winfolk som sære;)

Sony55

Selvfølgelig går Apple opp i Norge.
De har jo svært få, eller ingen virus, men hvis det kommer flere brukere, blir det sikkert flere virus og skadelige produkter til mac også, tror nå jeg.

quadra800s bilde

quadra800

Enig med deg, Joker. Har alltid likt å skille meg litt ut, men nå kjøper jo nesten alle mac. :)

christerguttens bilde

christergutten

Enig med quadra800 og Joker... Er tildels derfor jeg har likt Apple så godt (så klart også fordi det er det OSet jeg er mest komfortabel med å bruke).. Når så og si ingen her til lands hadde det, var det mye mer spesielt å eie et Apple produkt... Men det har endret seg drastisk den siste tiden.. Man kan ikke snu seg uten å se folk med enten iPhones eller Macbooks.. Hmmmm...
Det positive er vel at Apple begynner å tjene mer penger som fører til at de kan ansette flere folk, bruke mer penger på utvikling osv.. Da går utviklingen fortere og vi får se masse good stuff kommende (fortere)... :)

lepew

Det finnes nok et eller annet obskurt OS dere kan bruke. Er selv ny Macbruker men jeg har fremdeles Windows PC og det vil jeg nok ha lenge ennå. Tviler på at jeg har kjøpt min siste PC.

Har i alle de årene jeg har hatt PC ikke hatt hverken virus eller store problemer. Man må bruke vettet enten man bruker Mac eller PC. Men det er jo hyggelig for Apple at de selger godt, men de vil nok merke at det blir litt av en utfordring å være supermonopol når kundemassen øker. Angrepene på OSX øker nok etterhvert som markedsandelen øker.

Lakus

Om man kjøper Mac for å skille seg ut mener jeg man burde tenke seg om to ganger. Man kjøper da vitterlig ikke noe som en datamaskin utifra mote, men utifra hva man trenger.

quadra800s bilde

quadra800

I fare for å tråkke noen på tærne: Det første jeg tenker på, når jeg kjøper en datamaskin, er hvordan den ser ut. Funksjoner kommer på nummer to, deretter pris på nummer tre.
Har en gammel Thinkpad T30, i tillegg til mange macer osv., og liker hvordan den er nesten uten unødige forstyrrelser eller juggel. Det står i sterk kontrast til de fleste andre PCer jeg har sett.
Og ja, Lakuspakus. Trenger man ikke en maskin, så kjøper man ikke en. Men når jeg først skal kjøpe, da kjøper jeg med omhu.
:)

Traktors bilde

Traktor

Lepew en Mac er en PC...

639mes bilde

639me

hvordan er mac-andelen i sverige, danmark, storbritannia osv?
jeg spør fordi noen teite svensker jeg kjenner syns alle nordmenn er mac-fanboys..

Thumz92

Traktor, en MAC er ikke en PC.. Hvorfor tror du de sier i reklamene til apple, "Hi, im a mac, and im a PC(!)"?

admins bilde

admin

@639me

Større andel av Mac-brukere i Sverige enn i Norge ihvertfall.

Lippert

Det var ett fåtall som kjøpte Audi på 70-tallet, men se på alle de "sære" som kjører Audi nå!

vidinas bilde

vidina

Til dere som kjøper Mac fordi dere vil skille dere ut; skjerpings. Jeg gikk for mac fordi operativsystemet og hardwaren var så å si perfekt for mitt bruk, samt mangel på virus og bugs. Det at det er dyrere er kvalitetsrettet, og jeg har enda en power mac fra 2002 som kjører finfint. Kjøpte ikke dette fordi det var kulere, sjeldnere osv, men fordi det er bedre.

Jokers bilde

Joker

Det med å kjøpe Mac fordi jeg vil skille meg ut var tull, men det jeg mener med dette er at jo flere som kjøper Mac jo mer virus og shit blir det

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai