Adobe lover forbedret Flash

Adobe lover forbedret FlashKranglingen mellom Apple og Adobe over Flash til iPhone og iPad har de siste ukene nådd nye høyder, men nå kommer det endelig litt godt nytt hva gjelder Flash, Adobe og Apple. I forrige uke ble det kjent at Apple har offentliggjort en ny API som kan gjøre Flash mindre ressurskrevende på Mac. Adobe lover nå å følge opp.

Det var i forrige uke det ble kjent at Apple i siste utgave av Mac OS X 10.6.3 har offentliggjort en ny API som gir utviklere mulighet til å få tilgang til H.264-dekoding i visse NVIDIA GPUer brukt i nyere Macer. Denne APIen gjør det mulig for utviklere å skrive programvare som kan dekode H.264-film direkte på GPUen, fremfor prosessoren. Denne støtten gjelder Macer som har NVIDIA GeForce 9400M, 320M, og GT 330.

Adobe etterlyste tidligere i år tilgang til slike APIer for å kunne øke ytelsen på H.264-videoavspilling i Flash, men Apple tilbød ingen slik tilgang på det tidspunktet. Apple har derimot tydeligvis utviklet dette i etterkant og sluppet det samme med Mac OS X 10.6.3.

Adobe på sin side har midlertidig begravet stridsøksen med Apple og lover å bruke disse APIene til å forbedre Flash-ytelsen når du spiller av video-innhold. Oppdateringen når ikke å bli med i Flash Player 10.1, men Adobe vil lansere en oppdatering kort tid etter 10.1 som gjør dette mulig.

Vi vil aktivere støtte for maskinvareakselerert videodekoding for Flash Player på Mac. Nå som de nødvendige APIene er tilgjengelige, jobber vi med en ekstra Flash Player oppdatering som skal lanseres kort tid etter Flash Player 10.1

uttalte Adobe talsmann Matt Rozen til nettstedet Ars Technica

Vi kan dermed forvente oss at fremtidige versjoner av Flash Player vil være noe mindre ressurskrevende for de av oss som kjører Mac OS X 10.6.3 og har en oppdatert Mac.

Tags:

herm

Syntes nå flash på Mac er rimlig dårlig og utrolig tungvindt jeg da.. Bør gjøres store endringer..

Traktors bilde

Traktor

Ingen støtte for ATI Radeon HD 4850, så min iMac early 2009 er altså ikke en "oppdatert mac" som du sier? Skuffende, men den har uansett nok kraft til å dra flash utn problemer slik det er i dag. Hadde ikke gjort noe med en kaldere maskin heller da.

segrov

Synes den nyeste Flash-betaen er veldig rask, så dette lover bra.

Det største problemet med Flash slik jeg ser det er at enkelte nettsider er overlesset med 20-30 stk reklamebannere. Klart at slike mengder med animasjoner vil kreve cpu.

Men filmavspillingen er veldig bra. Så 1080 p på YouTube idag uten lag...

Rune86

Segrov:
Last ned ClickToFlash - da må du trykke på annonsene for å kunne se den(står kun noen svarte firkanter med "flash" på. Mindre ressurskrevende og mindre å laste inn når du åpner ny side. (Gjelder også på youtube etc. hvor flash brukes)

Ang 1080p;
Jeg har en Macbook alu(ikke pro) - første gen. med 4 GB RAM og 2GHz prosessor. Det hakker når jeg vil spille av 1080p på youtube/TV-serier -eller film jeg måtte ha på harddisken. Har jeg ganske enkelt ikke gode nok specs på min Mac for å spille av Full HD?

Rune86

....kan forøvrig nevne;
Brikkesettmodell: NVIDIA GeForce 9400M
Type: Skjerm
Buss: PCI
VRAM (totalt): 256 MB

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Så fremt du ikke ser 1080p fillmer på en ekstern skjerm, så er det totalt poengløst. En Macbook har bare 1280 x 800 px oppløsning på skjermen.

segrov

Rune86, har du prøv den siste Flash betautgaven?

Jeg spiller FullHD på stasjonære maskinen min, men mine hvite macbookpro klarer bare 720p. Det er hos meg en forskjell i ytelsee Flash-video vs h264 i Quicktime på rundt 20%, så det er litt å hente på Hardware-støtte for h264. Blir spennende å se hvordan dette blir i praksis.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Har du en hvit MacBook Pro Segrov? Du mener vel MacBook? MBP har aldri kommet i hvit.

steinmbs bilde

steinmb

Krampetrekning fra en utdøende teknologi?

segrov

Dorkfish, Har en Mac Pro og en hvit Macbook. Tilsammen blir det en MacBookPro *plystre*

pengwen

[quote="steinmb"]Krampetrekning fra en utdøende teknologi?
Absolutt!
Om bare disse pesky nettleserkoderne også skjønte at html5 er viktig ;)

nikkor

Har aldri opplevd at flash krasjer på min imac 27 i7, derimot har jeg installert clicktoflash på macbookpro 2 år gammel.

Rune86

Segrov:
Lasta ned nyeste flashplayer nå og testa en 1080p film på youtube...hakka akkurat slik som det pleide å gjøre også nå. Greit nok; jeg er veldig fornøyd med 720p jeg, men jeg så for meg at min bok kunne greie å drive full HD også - litt skuffa, men gidder liksom ikke å oppgradere pga det heller :p

Dr.Pepper; har en 40" Full HD-TV som jeg kobler til via minidisplay porten :)

...får vel bare nøye meg med 720p frem til jeg en gang oppgraderer...har forsåvidt kjøpt Apple TV - og skaffer tilgang til en amerikansk konto - da kan jeg vel leie i full HD der evt? :)

Dumbass

Rune86, har du prøvd å spille av 1080p med XMBC mediasenter. Det funker på min mac mini med mye dårligere specs enn deg. Prøver jeg å kjøre 1080p via VLC/quicktime så har den ikke sjans.

ggt667s bilde

ggt667

Hvor lenge til skal vi plages med Flash?

Kan ikke noen lage an "flash" player i HTML5?

maralbjo

Flash har fremdeles sin plass innen faget web-design. Det at man har brukt Flash til så å løse så mange som man har, er en konsekvens at browserne ikke har kunnet tilby standardiserte måter å løse designernes uttrykksbehov på.

HTML5 og CSS3 vil føre til at Flash får den rollen i verktøypaletten som Flash var ment å ha - et animasjonsverktøy.

Det blir spennende å se hvordan Flash 11 i CS5 slår an: Nå kan snart millioner av Flash programmerere plutselig lage iPhone app'er uten å gå veien om Cocoa og XCode.

Amishen

Hvorfor kunne ikke Adobe selv utvikle muligheten for å kjøre H.264-videoer på GPU selv?
Evt. kunne de vel bare latt feks. QuickTime få kjøre videoen istedenfor Flash-player. Flash sluker jo unødvendig mye ressurser for videoavspilling.

@Rune86 iTunes filmleie har HD, men den er i 720p.

bambinis bilde

bambini

Irriterende mange meldinger om at jeg må laste ned siste versjon av Flash Player siste dagene (særlig Youtube-filmer, og video-visninger i FB). Later ned og laster ned uten at det hjelper. Det er versjon 10.0.45.2 som lastes ned.

Noen med gode råd :)

Lovskogen

Maralbjo – Apple har stengt for at man skal kunne eksportere apps fra Flash til iPhone, iallefall om du skal selge via AppStore.

Det er kommet HTML5-spiller som har Flash-fallback tilfelle din browser ikke støtter : http://jilion.com/sublime/video

ggt667s bilde

ggt667

[quote="Lovskogen"]Det er kommet HTML5-spiller som har Flash-fallback tilfelle din browser ikke støtter : http://jilion.com/sublime/videoHvor får man tak i denne?
Jeg har kun testet en beta.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai