Blast hjelper deg med å finne filer

BlastHar du noen gang arbeidet med filer i et program, lagret dem på harddisken for deretter å ikke finne dem igjen senere?

Du er i så fall ikke alene, men heldigvis finnes det løsninger. Et program med navn Blast ($9) viser deg enkelt alle filene du har benyttet den siste tiden.

Programmet er utviklet av Apparentsoft og koster $9 dollar. Det legger seg som et lite menyvalg og viser deg hvilke filer du har brukt. Du trenger dermed ikke bekymre deg over å ha glemt hvor du lagret filen du akkurat jobbet med - oversikten finner du i Blast.

Blast

Blast lar deg filtrere filene og du kan for eksempel velge å kun se bilder, dokumenter, mapper eller mediefiler. Filtreringen gjør det enda lettere å finne filtypen og nøyaktig den filen du er på jakt etter. Du kan også oppgi områder du ikke vil at Blast skal lete etter filer.

Den største utfordringen med Blast er at dette er nok en menytillegg som legger seg i det som allerde kan være en ganske så full menylinje, men lider du av korttidshukommelse og ikke greier å huske hvor du lagrer filene dine er dette en fin løsing.

Du laster ned programmet fra Apparentsoft

svanos bilde

svano

Om man vil ha lik funksjonalitet uten å få enda et ikon i menylinjen kan Fresh være et fint alternativ (må bruke Dockless for å unngå at den legger seg i Docken). Hadde jeg ikke fått fresh i macheist vil jeg nok heller nøyd meg med å bruke Spotlight for å finne de siste filene jeg endret/lagde.* Hvorfor betale for noe man alt har innebygd i OSet?

*Fresh er riktignok lettere tilgjengelig og filtrerer automatisk bort en del uinteressante filer, men verd pengene... tja, jeg syns ikke det.

Eivind1

Hvorfor skal man betale for et program som gjør den samme jobben som Spotlight?

Andrew Wiggin

Jeg bruker Spotlights dato funksjon: date:today eller date:yesterday til å få opp de nyeste filene, men "this month", "this week" etc fungerer ikke hos meg i SN. Så 9$ er grei sak for dette programmet. Koster ikke mer enn en dobbel latte. :)

simens bilde

simen

Jeg liker ikke dobbel latte

SinWins bilde

SinWin

Arkiv -> ny smart mappe -> + -> opprettet dato: i løpet av de siste X dagene/ukene/månedene/årene

Vips. 9 dollar spart.

google

De andre programmene i menylinjen ser mer spennende ut! Hva er den grønne mannen? Kooooonkurranse!!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai