Apple lanserer 27" LED Cinema Display

Apple lanserer 27

Apple lanserte i dag en ny 27" LED Cinema Display i samme design som 24" LED Cinema Display. Apple har hatt 24" LED Cinema Display på markedet en stund nå og nå kommer altså endelig storebror på 27".

Med samme skjermstørrelse som den største iMacen er dette den største skjermen i LED Cinema Display-serien hittil og det er bare Apples nå utdaterte 30" Cinema Display HD som er større. Det antas at 30"-modellen nå vil utgå til fordel for 27" LED.

27" LED Cinema Display kommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler og prisen i USA er oppgitt til $999. Til sammenligning tar Apple $799 for 24"-modellen, og i Norge er den priset til kr 6.990,00. Forhåpentligvis kan vi vente oss en pris i underkant av 10.000.

Alle portene og tilkoblingsmulighetene er like, så det betyr at vi får MagSafe-adapter. Høytalersystemet på 49 watt har også en innebygd subwoofer og lyden får man gjennom USB-porten. Lysstyrken har økt litt til 375 cd/m2, mens kontrasten er den samme på 1000:1. Responstiden har sunket fra 14 ms til 12 ms sammenligned med lillebror på 24".

Forhåpentligvis slipper vi også unna problemene Apple har hatt med skjermene på 27" iMac, men dette får vi ikke svar på før i september, når produktet lanseres.

oyvind0402s bilde

oyvind0402

ikke glem magic trackpad!

http://www.apple.com/no/magictrackpad/ :D

segrov

Jeg opplever at denne modellen er dårligere en 30". Den har blank skjerm og lavere oppløsning. Riktignok har den snillere pris, men i det prisjiktet burde den likevel vært matt.

svars bilde

svar

Disse skjermene er fine, men skulle jeg brukt 10000kr på en skjerm, hadde jeg kjøpt noe annet.

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

Øyvind: Skrev artikkel om Magic Trackpad også, men det var visst noen som var enten før meg eller skrev en bedre artikkel. Den er uansett publisert rett over denne :)

Andhest

Hvordan kan det være bedre å kjøpe apple cinema i forhold til imacene som nesten har samme pris og størrelse, men i tillegg er en egen maskin?

matsos bilde

matso

noen som vet om man på noen måte kan koble sammen 24" og 30" ? ... dvs jeg ønsker å bruke begge :) ?

Arild Holtet

Håper da inderlig, at ikke 30" skjermen blir borte. Den eneste skjermen som er matt. Refleksene på 27" iMac, synes jeg var MEGET forstyrrende. Hovedgrunnen til jeg ikke kjøpte ny iMac, men gikk over til Mac Pro. Men nå er det ikke så nøye med skjerm fra Apple, hvis man har Mac mini og Mac Pro. Finnes mye bedre skjermer på markedet, enn det Mac leverer.

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

At 30"-modellen utgår er ikke noe jeg vet noe om, og det har blitt lagt til etter at jeg sendte inn artikkelen. Hvor disse ryktene kommer fra vet jeg heller ikke, men det er sikkert en grunn til at noen la det til.

H å k o n

Den blir nok borte når beholdningen er solgt.. http://twitter.com/jsnell/status/19697396297

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai