Ny prosessorarkitektur fra Intel

Ny prosessorarkitektur fra Intel

Intel annonserte i dag deres neste prosessorarkitektur som i lengre tid har vært kjennetegnet med navnet «Sandy Bridge». Intel lover forbedret ytelse med mindre strømforbruk og de nye prosessorene finner nesten garantert veien til nye Apple-produkter i 2011.

Den nye prosessorarkitekturen fra Intel integrerer minnekontroller, grafikkprosessor og prosessoren i en og samme brikke. At grafikkprosessoren nå er integrert i «Sandy Bridge» gir nye muligheter for Apple som tidligere har brukt Nvidias 320M grafikkprosessor i sine maskiner.

Intels-integrerte grafikk har som regel vært kjent for å ikke være spesielt bra, men i «Sandy Bridge» har denne blitt integrert rett i inn i brikken og skal ifølge Anandtech være vesentlig mer effektiv enn tidligere. Ytelsen skal være bedre enn dagens Nvidia 320M som Apple benytter i blant annet MacBook Air og MacBook.

Ny prosessorarkitektur fra Intel

Dårlige ytelse fra Intels innebygde grafikkprosessor har blitt sett på som hovedgrunnen til at Apple brukt Intel-prosessorer sammen med grafikk fra Nvidia. Dette har også medført problemer for Apple ettersom Intel og Nvidia i lengre tid har strides over Nvidias brikkesett mot Intels prosessorer.

De nye prosessorene vil, ifølge Intel, gi oss sterkt forbedret ytelse og lavere batteriforbruk. Dette vil komme oss brukere til gode, spesielt i forhold til nye modeller av MacBook, MacBook Air og MacBook Pro hvor størrelse og batteriforbruk er sentralt.

Tags:

m4rius

Kommer disse på de nye socketene ?

rattata12s bilde

rattata12

Er det ikke en skrivefeil?

Intels-integrerte trafikk har som regel vært kjent for å ikke være spesielt bra, men i «Sandy Bridge» har denne blitt integrert rett i inn i brikken og skal ifølge Anandtech være vesentlig mer effektiv enn tidligere. Ytelsen skal være bedre enn dagens Nvidia 320M som Apple benytter i blant annet MacBook Air og MacBook.

Skal det ikke være grafikk? :S

Henfjel

det står jo grafikk der :p

rattata12s bilde

rattata12

Det er nok blit rettet, tenkte du ikke sålangt ;)?

pushits bilde

pushit

Integrert trafikk! KULT! Bil, buss, fly, båt og tog i en og samme pakke! Nå blir samferdselsdepartementet glade!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai