Adobe lanserer Flash Player 10.3

FlashAdobe lanserte i dag en stor oppdatering til Flash Player som er anbefalt alle som har Adobes plugin-installert. Oppdateringen inkluderer de vanlige sikkerhetsoppdateringene, men også noen nye funksjoner. Nå får du nemlig en helt egen Flash-innstillingsdel i «System Preferences» i Mac OS .

Innstillingsdelen i systemvalgene lar deg endre på innstillingene i forhold til personvern, kamera og mikrofoner rett i «System Preferences». Tidligere måtte dette gjøres direkte i nettleseren og var vesentlig mer komplisert.

Flash Player 10

Flash Player 10.3 inkluderer også støtte for autooppdateringsvarsler i Mac OS X, dvs. at du vil kunne automatisk oppdatere pluginen og få varsler for når dette skjer. Tidligere har du måtte oppdatere manuelt. Du kan lese mer om oppdateringen og laste den ned hos Adobe. Den anbefales installert av alle brukere av Flash.

Via MacStories

Tags:
svanos bilde

svano

Adobe lanserte i dag en stor oppdatering til Flash Player som er anbefalt alle som har Adobes plugin-installert.

For det første, det er vel ikke så ofte man lanserer oppdateringer man ikke anbefaler sine brukere å installere? For det andre, denne er bare for intel så man anbefaler nok ikke alle som bruker Flash å installere denne ;)

Og.. nei, jeg mener ikke å syte om at Adobe ikke kjører ut nye versjoner av Flash for en plattform som ble lagt død for 5 år siden, men mange av oss som bruker flash bruker også ppc :)

julnaw

wow :P hatt en dårlig dag da sir ?

G5

Anbefaler 10.3, Preference Pane ikon.

tenthumbs

Konfig-applikasjonen til flashplayer mangler sidestykke når det kommer til brukerfiendtlighet og selv med fullt overlegg skal det godt gjøres å lage noe værre.

Nå er jeg ikke spesielt begeistra for System Preferences heller, med paneleri fast størrelse, knøtte små tabeller som er noe herk å scrolle, og med felt som ofte er for små til å vise hele innholdet på en gang..

Ikke kan fontstørrelsen justeres heller. Samma dritten med Appstore, forresten – skjønner ikke at det er mulig å feile så grundig på tilgjengelighet for et selskap som er så fokuserte på nettopp det på så mange andre områder.

Men, Adobe stiller uansett i særklasse, så et panel i System Preferences blir uansett en forbedring av dimensjoner. Tviler allikevel på at det blir noe skole-eksempel på brukervennlighet, da.

Har det ikke veldig travelt med å installere, ettersom jeg har 35 tabber åpne i Safari, samt "ClickToPlugin"-tillegg og vil neppe savne FlashPlayer med det første.

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Oppgradering gikk nå uansett smertefritt. Ingen problemer hverken før eller siden. Gjorde det via Adobe sine sider.

tenthumbs

Installasjon/Oppgradering har aldri vært noe problem, men forsøkte du noen gang å luke i flashcookie-settingene i det gamle grensesnittet?

Jaja, på den positive siden sørga det for at utviklerne av 3parts-verktøy for sånne cookies fikk jevnt tilsig personvernorienterte brukere som hadde gitt opp å fikle i guiet til Adobe :)

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

Nei, beklager. Akkurat det prøvde jeg aldri.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai