Nytt liv for fotografenes favorittprogram

Nytt liv for fotografenes favorittprogramNye danske eiere har blåst nytt liv i gamle iView Media Pro. Phase One har kjøpt fotobehandlingsprogrammet fra Microsoft. Nå tilbyr Phase One at det en gang populære programmet igjen er tilgjengelig som et enkelstående program.

Da Microsoft overtok det London-baserte iView Media i juni 2006 var mottakelsen i brukermiljøene blandet. Kort tid etter overtakelsen ble gamle brukere tilbydd gratis oppgradering til en ny versjon kalt Microsoft Expression Media. Siden ble applikasjonen innlemmet i dyrere utgaver av Microsoft Office.

10. mai annonserte Phase One at programmet igjen var tilgjengelig som enkeltstående program. Applikasjonen kan lastes ned og testes gratis i 30 dager. De som har lisens på Expression Media betaler 39 Euro og brukere med iView Media Pro-lisens betaler kun 49 Euro for oppgradering. Applikasjonen er primært tiltenkt brukere med relativt store arkiver bestående av film og bilder.

Gamle brukere vil raskt kjenne seg igjen fra forgjengerne. Hvorvidt en vil foretrekke å betale over NOK 1000,- for Media Pro 1, eller om en greier seg med det mer begrensede iPhoto er en smakssak. Det er dyrere enn å kjøpe Apples Aperture fra Mac App Store, men desto kjappere i bruk og billigere enn pakkene fra Adobe. Noen vil kanskje hevde at Media Pro 1 ikke har beveget seg særlig framover i forhold til forgjengerne. For svorne tilhengere som ikke så seg råd for å grave tilstrekkelig djupt i trange lommer for suiten som Microsoft tilbød, kan imidlertid dette være det som fyller tomrommet etter iVM og EM.

Les mer og last ned en 30-dagers demo hos PhaseOne

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai